Bánfalvi részlet az 1930-as évekből

Keresés az archívumban

Bánfalva az 1930-as években
Eredeti méret

Both Istvántól kaptuk ezt a felvételt, melyet eddig a családi album rejtett. Annyit tudunk, sejtünk róla, hogy valamikor az 1930-as évek közepefele készülhetett. A pontos helyszín azonban ismeretlen. Reméljük, olvasóink segítésével hamarosan sikerül kiderítenünk, hol készült a kép.

---
Olvasóink segítségével sikerült beazonosítani a kép készítésének helyszínét. Köszönjük a segítséget!

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1930-as évek közepe
Szerző
1935
4743-3526
1931 turista térképre

Hozzászólások

Moser Aranka (Pauliné) | 2017. október 30. 21:23

Ez bizony Bánfalva a javából! A Bánfalvi út nagy kanyarja Brennbergi út felé. A kép még a Bánfalvi úton készült. ( Valahol a mostani Lángosos üzlettel egy vonalban). Azok a cölöpök a kép és az út jobb oldalán Rák patakba esés védelmére szolgált. Előre felé haladva egy kis épület is van, amely lehetett a mérlegház vagy a tej csarnok is, talán a patak felett is átívelt. Ez csak egy gondolat. Utána jobbra kanyarodott le a hídról a Fő tér- Hajnal térre, majd balra a Soproni út-Ady Endre útra! Az utca neveket nem tudom melyik évben nevezték át.

Both István | 2017. október 31. 12:17

Örömmel olvasom, hogy több sopronanno-s társunk is megjelölte a helyszínt. Ennek és még több mint 80 fotónak a negatívját mostoha nagypapámtól, Juhász Istvántól örököltem. Sajnos a pontos helyszíneket nem mindegyiknél tudtam beazonosítani. Valószínű, hogy még lesznek ilyen "találós" kérdések az esetleg a honlapra később felkerülő fotóknál is. Köszönet Móninak é Nektek az információkért.

Kótai Mónika - szerkesztő | 2017. október 31. 12:36

Köszönöm a segítséget mindenkinek, immár tartozik utcanév is a képhez!

Varga Ákos | 2017. október 31. 17:31

Az emlékmű a helyén van a mai napig. Ez alapján egyértelmű a hely. Horváth úr teljesen jól határozta meg a helyzetet, de a másik
hozzászólásban említett lángosház ma azért hátrább helyezkedik el v.szerint.

A bejegyzés létrehozása: 2017. október 30.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.