A honlap frissítése miatt ideiglenesen nem elérhető a hozzászólás és a regisztráció funkció.
Szíves türelmüket kérjük.

Bánfalvi részletek mozaiklapon

Hozzászólok
Bánfalvi részletek mozaiklapon

Ismeretlen időpontban készített felvételek egy bánfalvi részleteket ábrázoló mozaiklapon. A felső fotó az Erdei iskolát mutatja, az alsó két képen látható utcarészletek helyszínének megfejtését olvasóinkra bízzuk. Ha felismerik a helyszíneket, kérjük, írják meg nekünk őket. Köszönjük!

Kép típusa: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1950-es évek
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1955
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2019. május 14.

Hozzászólások

Pesti István képe

A bal oldali kép a Hajnal téri gyalogoshidat örökítette meg. A fotó jobb oldalán látható házrészlet volt gyerekkoromban a helyi posta. A híd a Rák-patakon vezetett keresztül, amely patakba rengetegszer belerepült a focilabdánk, amikor azon a kis téren fociztunk. A szomszédok rosszul tűrték ezeket a derbiket, hiszen volt alatta ablaktörés, kerítésmászás. A patakkal is rengeteg csatát vívtunk, de általában visszaszereztük a labdát. :-) A híd vonalában távolabb látszik a közkút, mivel akkoriban nem volt még kiépítve a vízvezeték és nem minden háznak volt saját kútja. A jobb oldali képen talán Hosszú-Bánfalva látható, ahol a kanyar után véget ér a település.

Horváth Péter Pál képe

Bal alsó képen a Malomhegy utca látható a Hajnal tér felől, háttérben az egykori Poropatich malom épülete. Jobb alsó képen a Brennbergi út 25. sz ház (Hosszúbánfalva) ház áll
a Várhely utca sarkán. (ma a 15-ös számot viseli) ...

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Köszönöm a hozzászólásokat, kiegészítettem a listát a hiányzó utcanévvel.