A honlap frissítése miatt ideiglenesen nem elérhető a hozzászólás és a regisztráció funkció.
Szíves türelmüket kérjük.

Benzinkút a Várkerületen

Hozzászólok
Benzinkút a Várkerületen

A családi archívumból előkerült fotót Leidgeb Istvánnétól kaptuk, aki szerint a fotó valószínűleg az 1950-es években készült. Azt is megosztotta velünk, hogy a kút körülbelül Rohonci órás műhelyének magasságában volt, de az biztos - a háttérben álló épületet beazonosítva -, hogy a Mária-szobor és a mostani OTP-ház közötti részen állt.

---
Az átalakuló Várkerület II. című bejegyzésünkben - ld. Kapcsolódó bejegyzés - a kút Diebold Károly 1942-es felvételén látható.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1950-es évek
Kapcsolódó bejegyzés: 
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1951
Évszámos térképre
6290-2081
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2013. augusztus 26.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

Bakker, ennyire öreg vagyok? Én még emlékezem a kútra. A helye a mostani pékség/sütöde magasságában volt. A képen jól látszik a régi játékbolt /később bőrdíszmű, optika, stb./ és tőle jobbra az akkori OFOTÉRT üzlete, ma drogéria...

Kótai Mónika - szerkesztő képe

A helyet akkor jól lőttük be. A korod meg ... Á, dehogy! :)

Schöll Károly képe

Emlékeim szerint a benzinkút helyén épült a föld alatti WC.

Friedrich Rezső képe

Ha ott épült volna, akkor ezen a fényképen még, a háttérben, a régi, beépítetlen, (OTP ház nélküli) bástyagödörnek kellene látszódnia...nem? Én picit feljebb tenném a Mária szobor irányába, nem sokkal. (bár elbizonytalanítottál...)

Tarcsai Mária képe

Szerintem a későbbi OTP és Mária szobor között volt, az egykori (és jelenleg is) bőrdíszmű bolt előtt. Én abszolút nem emlékszem rá, de a háttér erre utal....

Tarcsai Mária képe

Rezső, ne jajveszékelj a korod miatt, tán a kisöcsém lehetnél, (de még az sem biztos) minimum 10 évvel fiatalabb vagy nálam....de lehet, hogy többel....szerintem itt mindenki sokkal fiatalabb nálam....

Horváth Péter Pál képe

Az 1932-es címtár szerint a benzinkut : Molnár József fióküzlet Várkerület 85., ami ma a Sopronbank fiókjának felel meg. Emlékeim szerint maga a kút a Hoffer cukival szemben volt, a sövényen ma is látszik egy kb. 5-m-es rész 20-30-cm-vel el van tolva a szervízút felé.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Akkor stimmel a Rohonci órás környéke is. Viszont azt nem tudtam, hogy a kút helye még látszik. Ezt mindenképpen megnézem majd! Köszönöm.

Friedrich Rezső képe

Szia Péter! Köszönöm az "utánjárást"...

Horváth Péter Pál képe

Helló Rezső! Örömmel teszem...

Friedrich Rezső képe

...legalább itt "találkozunk" néha!