Családi fotó a Várkerületen az Előkapunál

Hozzászólok
Egy ismert soproni házaspár és a rokonuk

Berényi Margittól kaptuk ezt a felvételt, melyről a következőket tudjuk: a középen álló férfi Avar Samu, aki a Kisuszoda gondnoka volt és ott is lakott, a Kisuszoda felső, fás, kertes részén egy különálló lakrészben. A jobb oldalon mellette álló idősebb hölgy Kati néni, Avar Samu felesége, aki a Kisuszoda egykori pénztárosnője volt. A fiatal hölgy Avar Samu közeli rokona, sajnos a kiléte ismeretlen.

Amennyiben olvasóinknak vannak emlékei az ismert házaspárról, esetleg felismerik a most még ismeretlen hölgyet, kérjük, írják meg nekünk, akár emailben, akár hozzászólás formájában.

A fotó érdekessége még a háttérben látható divatüzlet, melyet nagyjából tíz évvel a felvétel készítése után elbontottak, helyén ma modern épület áll.

A bejegyzés elkészítésében nyújtott segítségéért köszönet Tarcsai Máriának.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1960-as évek
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1962
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2018. február 21.

Hozzászólások

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Facebookos oldalunkon Bertalanné Kerling Krisztina a következőket írta: "Samu bácsi apai nagyapám testvére, felesége Kati néni. A fiatal hölgy pedig Samu bácsi unokatestvére Németországból Margit Unzeitig született Bierbaum Margit."
Míg Buczolits Zsuzsa így írt: z Avar Samu a Kati néni és a Pista bácsi a pipájával.Ők jelentették az uszodát.Később jött az Eta a Samu felesége a büfében dolgozott..Azok voltak a szép idők.Ott lakott a gyerekkori barátom az uszodában a Baracskai Pistáék és az a szomorú hogy egyik sem él már.Sok kedves emlék fűzött oda."