A honlap frissítése miatt ideiglenesen nem elérhető a hozzászólás és a regisztráció funkció.
Szíves türelmüket kérjük.

Családi fotók a Pénzügyi palota udvarán

Hozzászólok
Családi fotók a Pénzügyi palota udvarán
Családi fotók a Pénzügyi palota udvarán
Családi fotók a Pénzügyi palota udvarán
Családi fotók a Pénzügyi palota udvarán
Családi fotók a Pénzügyi palota udvarán
Családi fotók a Pénzügyi palota udvarán
Családi fotók a Pénzügyi palota udvarán

Évekkel ezelőtt bukkant a családi archívumban Both István jónéhány soproninak vélt diára, melyeket később digitalizáltatva kiderült, a képek valóban városunkban készültek. Többek között ez a fotósorozat is, mely az egykori Pénzügyi palota udvarán készült képeket ábrázol. Eleinte bizonytalanok voltunk, hol készültek a felvételek, mára azonban - és ezt több olvasónk is megerősítette - bizonyossá vált, hogy a képek a ma már az egyetemhez tartozó épület udvarán készültek.

István, aki mindent megtett azért, hogy a megőrzött diák megmaradhassanak az utókornak, a következőket írta: "A Pénzügyi palota fotóinak negatívjait is mostoha nagypapámtól, Juhász Istvántól örököltem. Ő pénzügyőrként szolgált több határállomáson is, végül Sopronban, ahol nagymamámmal özvegy Both Lajosnéval, született Holnthoner Máriával házasságot kötött és letelepedett. Nagypapám 1966-ban, nagymamám pedig 1970-ben halt meg. Nagymamám iratai között találtuk meg a negatívokat, amiket édesapám nekem adott. Sajnos akkor még csak egy 24 x 36-os negatívok nagyítására alkalmas fotónagyítóm volt és a negatívok ennél kisebb és nagyobb méretűek, továbbá nem a legjobb állapotban voltak, azokat eltettem és őriztem egy dobozban. Amikor 2013-ban „ráleltem” a Sopron anno-ra és átnéztem a saját és a családi fotókat, ismételten a kezembe kerültek ezek a negatívok. Találtam profi digitalizáló céget, ahol javítani tudtak a negatívok állapotán és elfogadható minőségű fotókat készítettek róluk.

A fotók készítésének időpontját csak tippelni tudom. Feltehetően az 1930-as évek első felében készültek. Sajnos a fotókon szereplő gyerekekről és felnőttekről semmit sem tudok."

Kérjük olvasóinkat, ha valakit felismerni vélnek a képeken, írják meg nekünk emailben vagy hozzászólás formájában.

Az egykori Pénzügyi palotáról szóló bejegyzésünket ide kattintva olvashatják.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1930-as évek közepe
Kapcsolódó bejegyzés: 
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1934
Évszámos térképre
3617-1994
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2018. január 11.

Hozzászólások

Takács Tibor képe

Három udvara volt ennek a háznak.1 -töl 5-ös fotók a nagyudvaron készültek a Kis János utcára lehet kilátni.A 6-7 kép a kisudvar ahol a képeken a fát hordják be.Az Erzsébet utca felé a Lenky utca felöl készültek a képek.Itt lehetett átjárni az egyik szárnyból ahol a pénzügyör családok laktak a fö szárnyba ahol az irodák voltak.Amikor mi ott laktunk a földszinten a pártiskola kollégiumi része volt és a kantin.Mi az ellenkezö oldalon az elsö emeleten laktunk.a 7-es kép jobb sarkában lév ablak a Munkásörség ill. a telefonközpont irodája volt.

Takács Tibor képe

Itt az udvarban sokszor játszottam.