A honlap frissítése miatt ideiglenesen nem elérhető a hozzászólás és a regisztráció funkció.
Szíves türelmüket kérjük.

Csoportképek a Löbl-féle tánciskolából

Hozzászólok
Csoportkép a Löbl-féle tánciskolából
Csoportkép a Löbl-féle tánciskolából
Csoportkép a Löbl-féle tánciskolából

A mai Deák étterem helyén működött egykor a Löbl-féle táncintézet, melynek növendékeiről több csoportképet is kaptunk, ezek közül most hármat teszünk közzé. A képek készítésének helye feltehetően a tánciskola feletti emeleti lakás lehetett, esetleg maga az iskola. Az első felvétel vélhetően 1938 körül készült, a többi készítésének ideje nem ismert.

Ha esetleg olvasóinknak is megvannak ezek a képek, és bővebb információkkal rendelkeznek róluk, kérjük, jelezzék nekünk. Köszönjük!

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1938 körül
Kapcsolódó bejegyzés: 
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1938
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2018. április 14.

Hozzászólások

Dr. Schöberl Miklós Béla képe

Ez a tánciskola már 1919-ben működik, de nincs egyedül, mert mellett ott van Käsz Gyula. Ő kezdetben a Pannoniában talált helyet, de 1919-ben bérleti jogot szerez a Katolikus Kör nagytermére (Új u. 28) ahol aztán tánciskoláját 1942-ig tartja fenn. (Ezután még fiával folytatná, de a háború közbe szól.)
Egy tánciskola alapvető problémája a megfelelő kulturált helység. Käsz hosszú működése azt igazolja, hogy az Új u. 28-ban volt egy ilyen terem, amit ma már teljesen elfelejtettünk. (Hogy hogyan néz ki, arról ne is beszéljünk.)