Egy különös várkerületi pillanatkép

Hozzászólok
A Várkerület egy részlete

Bujtás Imre felvétele a Várkerületet egy kicsit rendhagyó módon mutatja. A képen bal oldalon a háttérben kivehető a Pannónia Szálló, jobb oldalon pedig a Lenck-ház. A kép készítésekor a fotós körülbelül az Árpád utca sarkánál állt, a mai Szépségszalon előtt.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1960-as évek
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1969
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2014. március 18.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

Csalóka kép a teleobjektív miatt: szinte a teljes Várkerület egyszerre látható...jó a taxisor.

Horváth Péter Pál képe

'60-as évek vége. A régi lámpák még a régi oszlopokon. És egy "jóképű" Skoda Octavia.

Harkai László képe

Nem akarok Péterrel vitába szállni,de szerintem valamivel korábbi a kép!Ugyanis ebben az esetben a teherautó mögött kellene látszania az úgynevezett ,,Stark'' ABC-nek,amit,mint már korábban megbeszéltük 1967-ben nyitottak meg!Igaz a dús növényzet nagyon zavaró,de akárhogy is kerestem,nem találtam!Mi több,a lámpaoszlopok is ezt támasztják alá,szerintem.

Horváth Péter Pál képe

Hát én '65-től számítom a 60-as évek végét, de ha három részre osztjuk az évtizedet, akkor is a'67 már a harmadik dekád (évtized vége).

Horváth Péter Pál képe

Azért bátorkodtam az időpontot későbbre datálni, mert a '60-as évek elején nem sok ember rendelkezett Sopronban , gépkocsival. A dátum nagyjából '66-67 lehet, mert a képen látható tehergépkocsi valószínű az ABC építkezésének okán parkol a Lenin körúton.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Szerintem lesz pontosabb dátum, ha Bujtás Csaba megnézi a képet facebookon.

Ősz Zoltán képe

A képen egy Skoda 440 látható, amit 1955-1959 között gyártottak, az Octavia elődje. A nagybátyámnak volt egy, CA 89-90 rendszámmal, sajnos, a rendszám nem olvasható a netes fotón, de talán az ővé?

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Megnéztem nagyban, a CA teljesen biztos, mintha 79 lenne az utolsó szám, de ez csak tipp.

Horváth Péter Pál képe

OK, tévedtem a típust illetően a rsz. talán CA79-29.
A többit is visszavonom, mert áttekintve a rendelkezésre álló fényképeket, megállapítható, hogy a kérédes területen a fákat utoljára csak az '50-es évek felvételein látni, 1963-ban már csak a lecsupaszított járda látható, így a fenti kép keletkezési 1963 előtti.

Dr. Schöberl Miklós Béla képe

Már csak azért is, mert 1964-től megjelentek az ostornyél lámpaoszlopok. Itt: https://sopronanno.hu/bejegyzes/kisvarkerulet-1964 vagy itt: https://sopronanno.hu/bejegyzes/varkeruleti-hangulat-az-1960... vagy más VATI képeken.