A honlap frissítése miatt ideiglenesen nem elérhető a hozzászólás és a regisztráció funkció.
Szíves türelmüket kérjük.

Életkép a Várkerületről a XX. század elejéről II.

Hozzászólok
Életkép a Várkerületről a XX. század elejéről

A kép bal oldalán látható Royal kávéház megnyitása utáni esztendőben, 1912-ben írt képeslap a Széchenyi-palotával, a Domonkos-templommal, a Horváth-házzal illetve a templom mellett az 1938-ban elbontott Tschurl-házzal.

Szinte ugyanebből a szögből, de kicsit korábban készült ez az anziksz, melyen a nagykávéház épülete még átalakítás előtt látható. Érdemes összevetni a két utcaképet.

Az itt bemutatott képeslap Preidl Zoltán soproni képeslap- és fényképgyűjtő kollekciójának egyik darabja. Ezúton fejezzük ki köszönetünket Zoltánnak, hogy lehetővé tette az anyag bemutatását honlapunkon. A gyűjteményben szereplő képeket folyamatosan tesszük közzé, az egyes darabok a Preidl Zoltán gyűjteménye címkére kattintva listázhatók ki. A gyűjtő Facebookos oldalának linkjét a Kapcsolódó és ajánlott link alatt találják.

Kép típusa: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1911-12
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1911
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2019. november 3.

Hozzászólások

Patrix képe

Akit esetleg érdekel a német szöveg:

„1912, d. 20/12. Ist in Temesvár ein großer Weihnachtstrubel? Hier nicht, hier ist alles ziemlich ruhig. Lebewohl Liebster, es umarmt dich innigst deine treue, dich sehr liebende Puppy“

Fordítás: „Kelt: 1912. dec. 20. Temesváron nagy a karácsonyi nyüzsgés? Itt nincs, itt viszonylagos nyugalom van. Ég veled, kedvesem, gyöngéden ölel téged a hűséges, téged nagyon szerető Puppyd“

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Köszönöm, én örömmel vettem. Van még pár lap, amin van hasonló.:)