Életképek a Hotel Fenyvesből - egy családi fotóalbum képei

Keresés az archívumban

A Hotel Fenyves előcsarnoka
A Fenyves Szálló hallja. (Az ajándékos bódé bal kéz felől az első oszlop mögött volt.) A falakon lévő madaras, vadászos minta Csohány Kálmán grafikusművész és Ludmány Ottó festőművész festett csempe falburkolata.
1
Eredeti méret
Piroska Jenőné szül. Hegyháti Györgyi a szálló ajándékos pultjánál
A fotók tulajdonosának édesanyja az ajándékos pultnál
2
Eredeti méret
Piroska Jenőné szül. Hegyháti Györgyi a szálló ajándékos pultjánál
A fotók tulajdonosának édesanyja az ajándékos pultnál
3
Eredeti méret
Látogatók a szálló előcsarnokában
A szállóban sok híres ember megfordult, színészek, sportolók, politikusok stb., magyarok és külföldiek egyaránt. A kép közepén a kor ünnepelt operettprimadonnája, Honthy Hanna látható, akinek tiszteletére felsorakozott a személyzet. A kép tulajdonosának édesanyja Honthy mellett balra a második. (Pfandler Ottó Gyula felvétele)
4
Eredeti méret
A Hotel Fenyves bőröndcímkéje
Akkoriban az utazások során szokás volt a bőröndökre címkét ragasztani, prezentálva a meglátogatott helyeket. Ez a Fenyves Szálló bőröndcímkéje.
5
Eredeti méret

Egy családi album féltve őrzött kincsei avagy kordokumentumok az egykori Hotel Fenyvesből. N.Piroska Lillától kaptuk a képeket, melyeken többek között édesanyja, Piroska Jenőné szül. Hegyháti Györgyi látható, aki 1965-71 közt dolgozott a hotelben. Lillát idézzük : "az akkori szóhasználat szerint "információs"-ként dolgozott, ami magában foglalta a vendégekkel való foglalkozást, a tolmácsolást németül, valamint ajándéktárgyak, könyvek árusítását, amely egy kis "bodegában" valósult meg, a szálló halljában."

A képaláírásokat szintén N.Piroska Lilla írta nekünk.

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1965-71 között
Szerző
1966
A bejegyzés létrehozása: 2017. június 22.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.