Elsőáldozás a Szent György-templomban 1977-ben

Hozzászólok
Elsőáldozás a Szent György-templomban 1977-ben
Elsőáldozási emléklap 1977-ből

Május, mikor ezt a csoportképet és az emléklapot közreadjuk, az Elsőáldozások hónapja. Nyul Gábor a 700 éves Sopronban, 1977-ben volt elsőáldozó, és az eseménnyel kapcsolatos dokumentumait küldte el nekünk, hogy megoszthassuk olvasóinkkal.

Kérjük, ha ismerősre bukkannak a felvételen, írják meg nekünk. Köszönjük!

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1977
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1977
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2018. május 12.

Hozzászólások

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Köő Jánostól kaptuk a következő információt: Felső sor elején Varga János Tisztelendő úr látható.
http://www.szfvar.katolikus.hu/adattar/papok/varga-janos

Kádár Tibor képe

János Atya alatt a felső sorban harmadikként én lennék, öltönyre sajnos nem volt pénzünk. Több osztálytársam is van a képen, akik a Petőfi téri Általános iskolába jártak. Valószínűleg két vagy több hittanos csoport lehetett, mert velünk nem János Atya, hanem Fejes László Atya foglalkozott, aki a képen a jobb felső sarokban látható. Igen jó humorú, karizmatikus ember volt, sajnos igen fiatalon elhunyt, ha jól emlékszem 1981-ben. Az öreg templomra, 300 éves bútoraira, a hittanórák hangulatára az odavezető sejtelmes sikátorokra (egyik a vasalóház helyén) a mai napig szívesen emlékszem.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Én is ide jártam hittanra, 1979-ben voltam elsőáldozó. Ha visszagondolok, a hittanterem jut eszembe először, aztán pedig az, hogy mekkora csoda volt, ha felmehettünk az orgonához. Nagyon szép emlékeket őrzök azokból az időkből.