A honlap frissítése miatt ideiglenesen nem elérhető a hozzászólás és a regisztráció funkció.
Szíves türelmüket kérjük.

Emlékképek a Gépipari Technikumból

Hozzászólok
1968-as tabló
A GT ballagása 1968-ban
Belépőjegy az 1968-as ballagási bálra

Müller Krisztinától kaptuk féltve őrzött kincseit, melyeket középiskolás éveiből őrzött meg. A képek és a belépőjegy mellé íme néhány emlékmorzsa az azóta már megszűnt intézmény múltjából.

"1964-68-ban jártam a Kempelen Farkas Gépipari Technikumba, más néven a GT-be, a Faipari Egyetemmel szemben. Nagyon sok szép emlékem van erről a 4 évről annak ellenére, hogy elég szigorú iskola volt. Előszöris az összes 8 osztályban /A és B/ csak 27 lánytanuló volt. Az én osztályomban 4-en voltunk lányok és ez nagy előny jelentett. A sok fiú szimpátiából, vagy "szerelemből" mindig segített es elkényeztetett bennünket.

Emlékszem, hogy akkoriban mindenki gyalog járt és csapatokban együtt mentünk az iskolába. Mindig volt valaki "önkéntes”, aki vitte a nehéz iskolatáskámat, télen még szánkóval is szállítottak! Sajnos már többen elhagytak bennünket a csapatból, de emlékeimben mindig szeretettel gondolok rajuk.

A tanárok nagy része mérnök volt és még most emlékszem, milyen szigorúak voltak, de talán pont ezért még most is sok mindenre emlékszem! a tanultakból. Az iskolának komoly rendszere volt, a diákok tisztelték a tanárokat, a feleltetés pedig mindig váratlanul, „meglepetésszerűen” történt, így mindig kellett készülnünk az órákra.

Az első évben tánciskolába jártunk, mi, lányok ha jól emlékszem a Széchenyi Gimnázium harmadikas fiúival, a tánciskolai oktatást koszorúcska tárta le. Nagyon szép időszak volt!"

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1968
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1968
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2017. január 27.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

Mivel ugyanabban az évfolyamban jártunk, igaz, én a Széchenyiben, de rengeteg ismerős van a tablón! Többek között gyermekkori barátom, majd később sógorom: Simonis MIhály...de vannak az általános iskolámból, oda "igazolt" társak is! (Halmos Sándor, Koloszár Lajos, Németh Lajos)

Lugosi Ferenc Csaba képe

De szép is volt.A képen látható tabló felújítva nálam megtekinthető.
Jövőre 50 éves találkozónk lesz,remélem a két osztály ismét együtt ünnepelhet.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Kedves Ferenc, esetleg más, a GT-hez kapcsolódó anyaga nem volna, amit közzétehetnénk a honlapon? Nagyszerű lenne ennél jóval több képpel és emlékező sorral emléket állítani az egykori iskolának.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Videós segítség ahhoz, miként lehet a tablót "virtuális nagyító" segítségével átnézni: https://sopronanno.hu/hogyan-hasznaljuk-kepek-nagyitasa