Építkezés a Színház utcában

Hozzászólok
Építkezés a Színház utcában

Az ismeretlen fotós felvétele 1991. június 19-én készült a Színház utcában, amikor a később hosszú ideig banképületként szolgáló modern épületet építették. A háttérben a színház épülete is kivehető. Arról, hogy milyen ház állt a képünkön éppen épülő társasház helyén korábban, ide kattintva nézhetnek meg egy fotót.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1991. június 19.
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1991
6426-2308
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2015. szeptember 25.

Hozzászólások

Dr. Schöberl Miklós Béla képe

A képen ami feltűnő, az a munkehely elképesztő rendetlensége. Az elötte lévő ház bejáratánál függesztett ovális táblácska viszont már szinte észrevehetetlen. Vajon mi is lehetett az?

Tarcsai Mária képe

Akkoriban cipőkellékeket és műbőröket árusítottak ott. A korai átkosban itt tejcsarnok volt. Itt sorakoztunk a tejjegyeinkkel ls a tejeskannánkkal . Aki a lépcsőig eljutott, az már reménykedhetett,, hogy neki is jut még a nagyméretű alumínium kannából tej..

Tarcsai Mária képe

Hogyne emlékeznék! A Csiba és a Salamon család lakott benne, mindkét irányban volt bejárat, pici udvaruk volt, többször jártam is benn. A Színház utca felé lakott a Salamon család, Ógabona tér felé a Csiba család. A Kereskedelmi Bank vásárolta meg és épített egy három emeletes irodaházat, később elköltöztek a Várkerületre, ahol valamikor az IBUSZ irodája volt. Most az AB- Aegon Biztosító irodaházaként működik. Ilyen lett: http://indafoto.hu/tacsifoto/image/19011571-5d235dbf/user