Erdőbányászati mérnöki műegyetem

Hozzászólok
Erdőbányászati mérnöki műegyetem

A József Nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Bánya- Kohó- és Erdőmérnöki Karának épületei a távolból az 1930-as évek második felében. Amennyiben szívesen olvasnának további bejegyzéseket és nézegetnének még több képet az intézményről a városunkba költözéstől kezdve a valétálásokon, a Hattyúskút legendáján vagy az uszodáról készült fotósorozaton át az egyetemisták gyűrűjének történetéig, kattintsanak a képeslap feletti Egyetem címkére.

Az itt bemutatott képeslap Preidl Zoltán soproni képeslap- és fényképgyűjtő kollekciójának egyik darabja. Ezúton fejezzük ki köszönetünket Zoltánnak, hogy lehetővé tette az anyag bemutatását honlapunkon. A gyűjteményben szereplő képeket folyamatosan tesszük közzé, az egyes darabok a Preidl Zoltán gyűjteménye címkére kattintva listázhatók ki. A gyűjtő Facebookos oldalának linkjét a Kapcsolódó és ajánlott link alatt találják.

Kép típusa: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1934 után
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1936
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2019. április 7.

Hozzászólások

Horváth Péter Pál képe

A jövő és a múlt találkozása. Már használható a licista pálya, de még állnak a Meyne telep utolsó házai ...

Dr. Schöberl Miklós Béla képe

A szörnyűséges nevű "Erdőbányászati mérnöki műegyetem" sohasem létezett.
1934. június 2: az 1934. évi X. törvénycikk alapján létrejött a Magyar királyi József nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, amely a József Műegyetemet, a soproni Bánya- és Erdőmérnöki Főiskolát, az Állatorvosi Főiskolát és a Tudományegyetemi Közgazdaságtudományi Kart egyesítette magában. Ettől kezdve a képen látható épületben teljes nevén a József Nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Bánya- Kohó- és Erdőmérnöki Kara működött.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Kedves Miklós, köszönöm a precíz kiegészítést.