A honlap frissítése miatt ideiglenesen nem elérhető a hozzászólás és a regisztráció funkció.
Szíves türelmüket kérjük.

Fairtás a "felújított" művelődési ház előtt

Hozzászólok
Faírtás a "felújított" művelődési ház előtt
Faírtás a "felújított" művelődési ház előtt
Faírtás a "felújított" művelődési ház előtt
Faírtás a "felújított" művelődési ház előtt
Faírtás a "felújított" művelődési ház előtt
Faírtás a "felújított" művelődési ház előtt
Faírtás a "felújított" művelődési ház előtt
Faírtás a "felújított" művelődési ház előtt

G.Nagy Béla 1970. február 23-án készítette ezt a fotósorozatot, melyen a "felújított" egykori kaszinó, az átadás után Liszt Ferenc Művelődési Központ épülete előtti fák kiirtása látható. Sajnos arra, hogy miért kellett ezeket a fákat kivágni, vagy ahogy a képeket beküldő G.Nagy László fogalmazott, kiirtani, nem tudjuk a választ.
A fotók sarkainál található csücsökre kattintva a László által a képeknek adott címek is olvashatók.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1970. február 23.
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1970
Évszámos térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: G. Nagy Béla
A bejegyzés létrehozása: 2014. szeptember 14.

Hozzászólások

Németh György képe

Ráadásul az a szöveg, hogy aszongya "Amikor a háborúban megsérült egykori Kaszinó épületét helyreállították ...stb" sem stimmel. A helyreállítás után a "bádogdoboz" nélkül élt és működött a "kaszinó" tkp a Magyar Művelődés Háza. Pl. ezen az oldalon volt a "Bástya étterem" hangulatos kerthelyiséggel és pompás szórakoztató muzsikával , ahol kedves helyi szokásként, esténként az asztaloknál ülő nagyérdemű együtt énekelt a zenekarral... és a fák is meg voltak (1956-61)

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Kedves György, ebben teljes mértékben igaza van, de a teljes felújítás mégis később volt csak.

Horváth Péter Pál képe

Én nem használnám a "felújítás" kifejezést. A Kaszinó már a háború előtt kicsinek bizonyult az igényeknek. Már 1943-ben készültek tervek az átépítésre, de a háború közbeszólt. A háborús kisebb károkat (tetőbádog, tetőüvegezés) hamar helyreállították, elejét vették a faszerkezetek további gombásodásának, de a homlokzat felújítására nem került sor anyagi nehézségek miatt. A Templom utca felől továbbra is üzemelt a kerthelység, a gesztenyefák alatt (még fagylaltot is árultak). A műszaki állapot további romlása miatt 1965-1969 között teljes átépítésre került az épület, a korábbi tervek felhasználásával, ekkor kapta a Templom utcai ráépített homlokzatot - nem bádog, hanem alumínium és üveg burkolatot (a magyar ezüst fénykora). 2001-2002-ben sem felújítás történt, mert nem a korábbi állapotot állították vissza, hanem az átépített épületet még egyszer átépítették, a Templom utca felől további épületrész ráépítésével és a homlokzat egységesítésével. Mindkét alkalommal a belső terek is átépítésre kerültek, (födémek, lépcsőházak, folyosók, termek, kiszolgáló helyiségek, stb.), így az épület ma, csak az eredeti tovább fejlesztett változata, szerencsére külsőre az eredetihez hasonlóan módosítva.