Focipálya az 1960-as években

Hozzászólok
Focipálya az 1960-as években

Tislér Ilditől kaptuk ezt a fotót, amiről annyit tudunk, hogy az 1960-as évek elején készült. De vajon hol?

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1960-as évek eleje
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1962
Évszámos térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2015. szeptember 26.

Hozzászólások

Bendes Csaba képe

Üdv. Mindenkinek!

Kicsit kutakodtam a helyszínt illetően.
Először azt gondoltam, hogy ez a valamikori Fésűsfonalgyár pályája volt - gyerekkoromból ilyenfajta pályára emlékszem - de Vida Ferenctől, a Fésüs akkori kézilabda csapatának edzőjétől kapott tipp alapján ez nagy valószínűséggel a régi Selyemgyár sportpályája.

VIDA FERENC képe

Így igaz! A 70-es, 80-as években még rendeztek itt női és férfi megyei bajnoki kézilabda mérkőzéseket, sőt nemzetközi "Soproni Ünnepi Hetek" Kupát is.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Nagyon köszönöm, olyan régóta vadásszuk már a helyszínt!! Egy kérdésem még lenne, hivatalosan milyen utcanév alatt szerepelt a pálya - és a gyár?

Friedrich Rezső képe

A gyár, ugyebár, a mostani Kőszegi úti körforgalom utáni saroktól kezdődően állt, ill. a vele szembeni területen, ami most kínai áruház. A Master-Office épület már annak részei. A sportpálya, ha jól emlékezem, akkor az ezzel átellenben lévő területen volt, mivel a gyár másik telephelye is ott terült el. A mostani óvoda mellett lehetett...a PG Color-féle udvar után. (?)

Horváth Péter Pál képe

Ez sajnos nem az. Elméletileg a háttérben levő épület a mai PG Color áruház, ez egy régebbi üzemcsarnok volt, aminek elemei nem hasonlítanak a fényképen látható épületrészekhez. A sportpálya és az üzemcsarnok között út volt, míg a fényképen egy trafóház látható ...

Friedrich Rezső képe

Nem lehet, hogy annyiban a Selyemgyár sportpályája, mivel volt egy a gyár éppen átellenben lévő telephelyén is egy ilyen terület? Éppen a vasúti sínek felé eső irányban? Valami dereng, hogy mintha ott is lett volna egy nagyobb szabad terület...régi dolgozók nincsenek ezen a platformon?

Bendes Csaba képe

Akkor esetleg mégis az eredeti feltevésem lesz a helyes: Fésüsfonalgyár sportpálya?

Horváth Péter Pál képe

Miután eme említett pálya egy kerítés és uszoda között helyezkedett el, ez a teória se nyerő ...