A honlap frissítése miatt ideiglenesen nem elérhető a hozzászólás és a regisztráció funkció.
Szíves türelmüket kérjük.

Gelka szerviz az egykori Kellner Sándor utcában

Hozzászólok
Gelka szerviz az egykori Kellner Sándor utcában

A Gelka, azaz a Gépipari Elektromos Karbantartó Vállalat szervize az egykori Kellner Sándor, ma Király Jenő utcában. A felvételéhez szorosan köthető a Kapcsolódó bejegyzésben található fotó is, érdemes megtekinteni.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép keletkezési ideje: 
1980-as évek
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1983
Évszámos térképre
5542-3950
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: Finta Béla
A bejegyzés létrehozása: 2018. november 27.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

Nos, igen...amikor ez a kép készült, akkor még olyan szakemberek voltak, akik még hibát, hibás alkatrészt, kerestek. Sokszor órákon át egy darab tranzisztort, ellenállást. Ahogy az évek, úgy ez az idő is már elmúlt. Mostanra maradt a "vegyél újat" szemlélet, vagy a "modulcserélő" szakember. Ez, sajnos, az autójavításoknál is már gyakorlattá vált: nem hibát keresünk, hanem komplett alkatrészeket, egységeket cserélünk. Bocs, ha kicsit "OFF" voltam.
Visszatérve a képre, anno a szerviz vezetője Kisréti Ernő volt, több barátom, széchenyis diáktársam is volt ott tanuló, majd alkalmazott. Nekem, amikor érettségiztem, akkor létszámtúllépés miatt már nem sikerült bejutnom, mint ipari tanuló. Anno a tv-műszerész szakmát csak érettségi után lehetett tanulni, úgynevezett "tanfolyami hallgató" módon: havonta 3-4 nap budapesti iskolában elmélet, ezen felül rendes munkaidő a szervizben.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Jó az öreg a háznál. :)