Gyóni Géza utcai részlet 1969-ből

Hozzászólok
Gyóni Géza utcai részlet 1969-ből

A Gyóni Géza utca egy részlete 1969-ből G.Nagy Béla felvételén. A fotó a Kőfaragó téri lakótelep építésekor készült, csakúgy, mint egy, már korábban bemutatott fotósorozat is, melyet szintén G.Nagy Béla jegyez.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1969
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1969
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: G. Nagy Béla
A bejegyzés létrehozása: 2023. február 16.

Hozzászólások

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Palotai Györgyné emlékei Facebookos oldalunkról:
A jobb oldali saroképületet akkor úgy hívták: Martos Flóra gimnázium. Sötétkék tányérsapkánk volt, egy vastag fém címerrel, ami félrehúzta. Senkinek sem állt jól, ha mégis akkor már a kacérság tényét állapította meg a közvélemény. Ezt a "szépséget" hordtuk télen-nyáron. 1964-ben elbúcsúztam tőle. az 5 ablakos épület volt a tornaterem, nem sokkal a kép készülte előtt építették. A két épület közötti kisebb volt az igazgatónő szolgálati lakása. Az igazgatónő Zétényiné dr. Ritoók Magda volt. Akkoriban ez a névválasztás ritkaságszámba ment. Az XYné volt a szokásos.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

További személyes emlékek a facebookos hozzászólásokból:

Kéry Zsuzsa: A Martos Flóra Gimnázium alagsorában, rácsos ablakok mögött volt az óvoda. Két testvéremmel együtt oda jártunk éveken keresztül. Hatalmas, orgonabokrokkal teli zegzugos kertje egészen a Móricz Zsigmond utcáig ért el. Sok romos ház volt meg akkor a poros út túloldalán, ami kivezetett a Móricz Zsigmond utcáig. Híre hamva sem volt meg akkor új építésű házaknak. 1959 - 1963 ban jártunk oda

Palotai Györgyné: A jobb oldali saroképületet akkor úgy hívták: Martos Flóra gimnázium. Sötétkék svájci sapkánk volt, egy vastag fém címerrel, ami félrehúzta. Senkinek sem állt jól, ha mégis akkor már a kacérság tényét állapította meg a közvélemény. Ezt a "szépséget" hordtuk télen-nyáron. 1964-ben elbúcsúztam tőle. az 5 ablakos épület volt a tornaterem, nem sokkal a kép készülte elott építették. A két épület közötti kisebb volt az igazgatónő szolgálati lakása. Az igazgatónő Zétényiné dr. Ritoók Magda volt. Akkoriban ez a névválasztás ritkaságszámba ment. Az XYné volt a szokásos.