Hirschler Rezső munkában

Hozzászólok
Hirschler Rezső munkában
Hirschler Rezső munkában
Hirschler Rezső munkában
Hirschler Rezső munkában
Hirschler Rezső munkában

Nem sokkal azután, hogy honlapunk városunk jeles polgárait bemutató Neves soproniak menüpontjában közreadtuk Hirschler Rezső életrajzát, megkeresett minket a bejegyzésben szereplő kép készítője, akinek kiléte korábban ismeretlen volt számunkra.

Piacsek István elmondta, hogy az eredeti felvételnek éppen a tükörképe a bemutatott fotó, illetve azt is, hogy az mindössze egy képkivágás az általa 1975-ben készített fotóból. Ennek bizonyságául osztotta meg velünk mind az eredeti képet, mind pedig az ugyanabban az időben általa készített fotósorozatot, melyet egy 1973-as képpel egészített ki. A sorozat érdekességét azon túl, hogy az idős, köztiszteletben álló mestert műhelyében örökíti meg, az adja, hogy a felvételek készítője Hirschler Rezső veje, így talán elmondhatjuk, hogy az itt bemutatott képek egy családi archívum képeinek is tekinthetők.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1973 és 1975
Kapcsolódó bejegyzés: 
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1975
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2018. május 30.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

Rezső bátyám, távoli rokonként, részt vett 1970-ben a lakodalmunkon. Ő volt az egyik "fúvarozó" a VW kisbuszával. Nászajándékként egy földig érő óriási tükröt kaptunk tőle , új otthonunkba. Kedves, barátságos ember volt...igazi soproni polgár.