“Irgalmas nővérek temploma a Bécsi úton”

Hozzászólok
“Irgalmas nővérek temploma a Bécsi úton”

A Keresztelő Szent János-templom a Fövényverem irányából készült felvételen. A templom mögött a Bécsi úton a Maria Josephinum katolikus árvaház épülete vehető ki. A képeslap felirata és így a templom ilyenformán történt elnevezése az árvaházban a gyermekek gondozását végző Isteni Megváltó Leányai rend más néven Irgamas nővérek elnevezéséből eredeztethető.

A képhez kapcsolódó érdekesség, hogy a fotós egészen közel a készítés helyéhez egy másik felvételt is készített, ezen ellenkező irányból a Fövényverem látható.

Zsabokorszky mérnök jellegzetes feliratokkal ellátott képeslapjaiból összeállított, folyamatosan bővülő sorozatunkat ide kattintva nézhetik meg.

Az itt bemutatott képeslap Preidl Zoltán soproni képeslap- és fényképgyűjtő kollekciójának egyik darabja. Ezúton fejezzük ki köszönetünket Zoltánnak, hogy lehetővé tette az anyag bemutatását honlapunkon. A gyűjteményben szereplő képeket folyamatosan tesszük közzé, az egyes darabok a Preidl Zoltán gyűjteménye címkére kattintva listázhatók ki. A gyűjtő Facebookos oldalának linkjét a Kapcsolódó és ajánlott link alatt találják.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1920-as évek
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1928
Térkép nézetbe kerül: 
Nem kerül térképre
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: Zsabokorszky Jenő
A bejegyzés létrehozása: 2021. április 23.