Kávéházi hangulat Sopronban

Hozzászólok
A Royal kávéház
"Azokban a bizonyos Ferenc József-i időkben Sopronban is kialakult a kávéházak jellegzetes, bensőséges hangulata, szemet gyönyörködtető berendezése, arany tükrökkel, bársonyfüggönyökkel, bordó bársonnyal bevont ülőgarnitúrákkal, ragyogó fényt adó csillárokkal, márványasztalokkal. Pompázatos volt, akárcsak az oda járó hölgyek és urak öltözéke. Lehetett biliárdozni, kártyázni - és természetesen nagyokat veszíteni, mulatni, szabad volt udvarolni -vagy csak egy kávé mellett újságokat olvasni. Lágy tojást, sonkát, hidegételeket lehetett fogyasztani, színházi előadások után bort, likőrt, brandyt inni, s a legtöbb helyen zenét hallgatni, táncolni."

A képen az egykori Royal kávéház látható, melyhez kacsolódóan számos bejegyzést ajánlunk figyelmükbe, melyeket a Royal kávéház címkére kattintva érhetnek el. Az időutazás segítségével többek között a kávéház belső terei is megelevenednek.

Kép típusa: 
Kép keletkezési ideje: 
1920-as évek eleje
Kapcsolódó kiadvány: 
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1926
6031-2047
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2013. március 24.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

Azér' tudtak élni elődeink...! Micsoda hangulata lehetett az előtető alatt kávézgatni...

Moser Aranka (Pauliné) képe

Benne nyikorgott a parketta és búgott a neon cső! A tartó oszlopnál volt az akvárium a halakkal azokat nézegettük, amíg vásároltak a szülők!

Németh György képe

Kedves Aranka !
A nyikorgás meg a búgás , no meg az akvárium a halakkal az már nem a kávéházban volt, hanem a "Zállamiáruház"-ban - nemde?