Kilátás a Schneebergre

Keresés az archívumban

Helyszín
Címke
Kilátás a Schneebergre
Eredeti méret

Az "időjós" hegy, amit minden soproni magáénak érez egy kicsit és amire kitekintve "100%-os biztonsággal" meg tudjuk mondani, milyen időnk lesz. Önök hogy ismerik a legendát, milyen idő lesz, ha tisztán látszik a Schneeberg és milyen, ha nem?

Az itt bemutatott képeslap Preidl Zoltán soproni képeslap- és fényképgyűjtő kollekciójának egyik darabja. Ezúton fejezzük ki köszönetünket Zoltánnak, hogy lehetővé tette az anyag bemutatását honlapunkon. A gyűjteményben szereplő képeket folyamatosan tesszük közzé, az egyes darabok a Preidl Zoltán gyűjteménye címkére kattintva listázhatók ki. A gyűjtő Facebookos oldalának linkjét a Kapcsolódó és ajánlott link alatt találják.

Kép típusa
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1913 után
Szerző
1915

Hozzászólások

Németh György | 2019. január 22. 20:06

Gimistaként nyaranta több társammal együtt általában a téglagyárakban dolgoztunk (Hacker-Steiner-Lenck-Hasenöhrl ) Majdnem mindegyikhez volt "szerencsém". Hosszúak voltak a műszakok és elég kemény volt a meló . A reggel 6-óra előtti munkába menet rossz hangulatát csak az oldotta, ha a Balfi út végén az emelkedőről visszatekintve jól látszott a Schneeberg. Biztosak lehettünk benne,hogy 8-9 körül megérkezik az eső és csak lógás lesz a fedett szárító szinekben.... Emlékszik még erre valaki ?

Kótai Mónika - szerkesztő | 2019. január 23. 10:40

Kedves György erre így konkrétan én nem emlékszem az életkoromból kifolyólag, de én is úgy ismerem a legendát, hogy ha tisztán látszik a hegy, akkor jön az eső, vagy a rossz idő.

Dr. Schöberl Miklós Béla | 2019. január 24. 08:42

Érdemes a városképen is elkelandozni. Jól látszik a Postapalota épülete. A kép így 1913 után készült.

A bejegyzés létrehozása: 2019. január 22.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.