Kilátás a Virágvölgyi út felől 1967-ben

Hozzászólok
Látkép a Bécsi-dombról
Látkép a Bécsi-dombról
Látkép a Bécsi-dombról

Both István felvételei 1967-ben készültek a Virágvölgyi út felől. Érdekesség a felvételeken - többek közt - , hogy a készítésük idejében "szemben" még nem állt a tv-torony.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1967
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1967
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: Both István
A bejegyzés létrehozása: 2014. március 22.

Hozzászólások

Horváth Péter Pál képe

A virágvölgyi út kissé beljebb van. Inkább úgy fogalmaznék a bécsi dombi marhalegelőkről, ebben az időszakban motocross pályáról készült képek.
1. kép. Bécsi út, mögötte a vízmű fő szivavattyú telepe (ma is ott található, tőle jobbra a plaza épült), mögötte a vízmű rét (Ibolya rét, ahol a Jereván lakótelep épült). Jobb szélen a Flex magazin megmaradt épülete, a mögötte levő gömb pedig a hőerőmű gáztartálya, mert ebben az időszakban vasúton hozták a gázt Sopronba.
2. Kép: a fiatalember lábánál a bécsi utca házai (ma is ott vannak), mögötte a bécsi út, aminek szederfáit a fénykép készülte előtt vágták ki. Aztán az Erdélyi utca házsora, mögötte a gázgyár kéménye, épületei (ma már csak emlék), ettől balra a 48 -as laktanya épületei, aztán az Asztalosipari Ktsz épülete. A fiatalember feje mellett a Pamutipar kéménye valamint épületei.
3. kép: ugyanez látható fiatalember és Bécsi utca házai nélkül, teleobjektívvel készítve. A baloldali bokrok mögött volt a Nagyuszoda, amit kb. ezidőben számoltak fel.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

A fotós jelölte meg így a kép készülésének helyét, vegyük úgy hogy némi költői túlzással.

Both István képe

Péternek igaza van. A képek a valamikori motocross pálya előtti fenyves közeléből készültek. A Virágvölgyi út kicsit feljebb volt, de a helyszín megjelöléseként ez egyszerűbbnek tűnt. Köszönöm a pontosítást. (A fotón látható fiatalember gyermekkori barátom, Hauer Károly, aki ma is soproni polgár.)

Kovács Péter képe

A Virágvölgyi útról a Tómalom felé van a kilátás.

Both István képe

Igen, erre emlékszem. A kis emlékzavart az okozta, hogy barátoméknak a kis kápolnánál lévő Virágvölgyi úti kertjében voltunk és onnan indultunk át a dombon, ezért írtam a képekhez, hogy a Virágvölgyi út felől készültek, bár az út a domb másik oldalán van.