Kilátás az egykori Lövér szállóból

Hozzászólok
Kilátás a Lövér szállóból

A korabeli képeslapon az egykori Lövér szálló 1936-ban, másodikként épült épületéből látható a kilátás a Lőver körút felé. A II. világháborúban a szálló mindkét épülete súlyosan megsérült, az újjáépítés után SZOT üdülőként működött tovább a létesítmény.(A képeslap vélhetőleg Gyűrű Ernő gyűjteményéből származik.)

Kép típusa: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1940-es évek eleje
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1940
Évszámos térképre
2182-3420
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2013. augusztus 26.

Hozzászólások

Kovács Péter képe

Mára pedig átépítették. A régi formáját meg kellett volna tartani, hiszen a 30-as évek
egyik legjobb hazai épülete volt. Fürdőszobát a szobákhoz így is ki lehetett volna alakítani
benne, hiszen az alaprajz nem változott meg.

Tarcsai Mária képe

Mostanra pedig 100%-ig leamortizálták a hajléktalanok, színesfém tolvajok, a mindentviszünkami mozdítható emberek, de legfőképp a jelenlegi tulajdonos nemtörődömsége. Más nem marad, mint r ledózerolni az egészet....

Friedrich Rezső képe

Rekonstruálni kellene, az épület jellegét megőrizve, csak a mai pénzügyi/gazdasági helyzetben, erre senki nem fog vállalkozni...pláne, mióta minden poros faluban "wellness" szálloda épült EU-s pénzből.

Tarcsai Mária képe

Sosem hittem volna, hogy a Lőver szálló (alias Csepel üdülő, avagy hotel Maróni) ilyen gyászos sorsra jut. A Lőver körútra is rányomja a bélyegét, mert az egykor oly kellemes sétálóhely most gyomos, elhanyagolt, lakatlan tájként funkciónál. Sajnos a Szieszta hotel ezt nem tudja ellensúlyozni.

Dióspatonyi Márta képe

Tavaly nyáron (2013-ban), amikor Sopronban töltöttem néhány napot, elsétáltam arrafelé is. Mivel előtte jó pár évig nem jártam ott, nem tudtam, hogy ilyen állapotban van az épület. Nagyon megdöbbentem és nagyon szomorú lettem.