Koncert a Fő téren

Hozzászólok
Koncert a Fő téren
Koncert a Fő téren

A Soproni Ünnepi Hetek alkalmából rendezett koncert a Városháza előtt. Sajnos sem a fotók készítésének időpontját, sem az apropóját nem ismerjük talán olvasóink emlékeznek a rendezvényre és tudnak segíteni nekünk.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép keletkezési ideje: 
1960-as évek
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1965
Térkép nézetbe kerül: 
Nem kerül térképre
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2018. június 29.

Hozzászólások

Horváth Péter Pál képe

Sopszem 1963. XVII. ÉVFOLYAM 1. SZÁM / SOPRON KULTURÁLIS ÉLETE / Friedrich Károly: Művelődési események 1961-ben / 1961. évi szabadtéri rendezvények a Beloiannisz téren 1961. VI. 24.
NYÁRESTI SZERENÁD – TORONYZENE
A Kisipari Szövetkezetek énekkara, vezényelt Radó Ferenc A Városi Tanács Központi Fúvószenekara vez. Sziklai Adolf

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Mivel a forrásban nincsen fotó, azt mondanám, ez is lehet. De könnyen elképzelhető, hogy más hasonló rendezvények is voltak a Fő téren. Azért köszönöm.

Horváth Péter Pál képe

Igaza van a Szerkesztőnek, egy adatból nem lehet 100 %-os biztonsággal meghatározni az évszámot. A kép 1961-es datálását kétségessé teszi az első képen látható két fénycsöves lámpaoszlop. Ez a típus a Várkerületre 1963-ban került felszerelésre, gondolom a belvárosban is.
Az Ünnepi Hetek alkalmából többször is volt fúvóskoncert (kórussal, toronyzenével kiegészítve) a Városháza előtt, esetenként TV-közvetítéssel kombinálva. Hol megnyitóként, hol műsorszámként.
A korabeli tudósításokból az 1964. évi látszik a legvalószínűbbnek:
"... került sor a megnyitó ünnepségre. Sopronban még nem látott fényhatásokkal tette emlékezetessé az ünnepséget. Az ősi Tűztorony, a Szentháromságszobor, a 13. században épített gótikus templom, a járási és városi tanácsházak, a Lackner-ház és Storno-ház fényárban úsztak. Felejthetetlen volt a fény és árnyék változatossága. ... Nagy tetszéssel fogadta a sok száz főnyi közönség a Kisipari Szövetkezetek Énekkarának műsorát. A nyitó hangversenyt végül a fúvószenekar fejezte be három műsorszámmal, Monostori Ferenc karnagy vezetésével." Kisalföld, 1964. június 28.
Ezt igazolják a képen látható díszes megvilágítások is ...

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Azt mondanám, hogy lényegesen közelebb jutottunk, ha nem is lehet még mindig 100%-osnak mondani a dolgot, de ez már azért jóval biztosabbnak tűnik. Köszönöm.