Látkép 1978 körül

Hozzászólok
Látkép 1978-ból

Tarcsai Mária felvétele 1978 környékén készült valahonnan az Ojtózi fasor felett lévő dombról. A látkép ugyan a városból vajmi keveset mutat, azonban érdekessége a felvétel bal alsó sarkában elhelyezkedő épületegyüttes, a Tanulmányi Állami Erdőgazdaság egykori fatelepének házai illetve a hozzájuk tartozó csemetekert. Ma ezen a területen szálloda áll.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1978
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1978
Évszámos térképre
2804-5346
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: Tarcsai Mária
A bejegyzés létrehozása: 2017. március 7.

Hozzászólások

Dr. Schöberl Miklós Béla képe

A felvétel a várisi kőfejtő oldalfalának széléről készült. Az előtérben ma a vízmű telephelye van. A szálloda helyén a képen még szép erdő látható.

Moser Aranka (Pauliné) képe

Jaj nekem! Csak az az idő vissza ne térjen! Nagyon szomorú emlékeim vannak erről az időszakról! Dolgoztam vagy 6 hétig a nyári szünidőben, ha esett, ha fújt, sütött a Nap, égette a hátunkat, menni kellett a Csemete kertbe, ahol köves és kemény volt a föld abban a pirinyó fenyő kezdemények körül kellet gyomlálni a kezünkkel, semmi vágó eszközt nem lehetett használni! Keserves egy munka volt! Pedig nem voltam egy nyafi! Volt egy vezetőnk Zoli bácsi, aki szörnyű kegyetlen volt, hajtott minket, soha sem dicsért! A Csemete kert után jött a hegy oldal, ahol már a nagyobbacska fenyőket ültették ki, mindegyik egy földtányér közepében növögetett, nem is lett volna ezzel baj, ha a gaz nem növekedett volna a fenyőfa fölé. Mindenkinek megvolt a maga része és sarlóval kellet a hegyoldalt lekaszálni de úgy, hogy baja ne essék a fiatal fának, főleg ne a csúcsának. Nagyon keserves munka volt! A fizetség meg annyi, amennyi! Az első 4 hetet kifizették, de a ráadás 2 hete soha sem!