Légi felvétel a Fő tér környékéről

Keresés az archívumban

Légi felvétel a Városházáról
Eredeti méret

A fotó készítésének dátuma sajnos nem ismert, feltételezhetően 1977- 1983 között készülhetett valamikor. Hogy megpróbáljuk megfejteni, a következő hozzászólások érkeztek a Sopron anno Facebook oldalán:

"1980-ban végeztem mint eladó és a várkerületi kis élelmiszerboltban kezdtem dolgozni, akkor folytak az ásatások, mert a házak hátsó része megmozdult és leszakadt egy darab a falból. Akkor Delikát bolt működött ott. A mai biobolt helyén. Az IBUSZ már működött és a biztosító is." (Janzsó Antalné)

"1977-ben 700 éves volt a város. TV-felvétel is készült, az Önök kérték...mi teljesítjük is Sopronból ment, Antal Imre volt a riporter. Itt előre megbeszélték velünk, mit kérjünk. Az Idegenforgalmi Hivatal részéről engem jelöltek ki, a kempingben volt a felvétel. Sárdy Jánostól "kértünk" egy dalt. Füzi Edit a Tűztorony tetejéről köszöntötte a nézőket. A városban tíznél több utazási iroda működött, sok és nagyon jól képzett idegenvezetővel, tele voltunk csoportokkal és olcsó turistaszállásokkal a városban és a környéken, egészen Fertődig. Még éltek : Gimes Endre, Mollay Károly, Házi Jenő és minden idők legnagyobb soproni idegenvezetője Friedrich Károly! ...és még sokan mások, akikre felnéztünk és ma is szeretettel emlékezünk." (Rujavec Jenő)

Ha Önöknek is van tippjük, pontosan mikor készülhetett a kép kérjük írják meg kenünk hozzászólás formájában. Köszönjük!

Kép típusa
Kép keletkezési ideje
1980-as évek eleje
Szerző
1982

Hozzászólások

Kovács Péter | 2013. május 8. 20:27

Ha egy Varsóit megkérdeznek, honnan a legszebb a város, azt mondja, a Tudomány és Kutúra Palota
tetejéből, mert az onnan nem látszik. Nekem ilyen a Városháza, de ilyen az átjáró is a Várkerületre a
Városház utcából.

A bejegyzés létrehozása: 2013. február 16.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.