Mátyás király Sopronban

Hozzászólok
A Storno-ház

A Belváros egyik legszebb emléktáblái közé tartozik a Storno-ház falán elhelyezett Mátyás király soproni tartózkodásának emléket állító tábla. A király hozzávetőlegesen két hónapot töltött Sopronban, a Haberleiter család vendégeként, akik akkoriban az épület tulajdonosai voltak. Mégis, erről a rövidke, 1482 decemberétől 1483 februárjáig tartó időszakról még 450 évvel később is megemlékeztek képeslapokon.

Kép típusa: 
Kép keletkezési ideje: 
1920-as évek
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1929
5932-1515
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2013. február 17.

Hozzászólások

Horváth Péter Pál képe

Ehhez képest keveset foglalkozunk a a mai időkben Mátyás királlyal - Bécsújhelyen még szállodát is neveztek el róla. Igaz, hogy az egyik legnagyobb történelmi kincsük a Corvinus kehely.

Tarcsai Mária képe

Én megcsodálhattam a Corvinus kelyhet, amelyet maga Mátyás király adományozott Bécsújhely városának. Magyar eredetű, de jogosan birtokolják. Ugyanez a helyzet a Maracelli kegytemplommal is. Nagy Lajos királyunk építtette a zarándokhellyé vált templomot, tehát osztrák nemzeti örökség...
Ellentétben a görög és egyiptomi műkincsekkel, amit boldog-boldogtalan adott vett. A pápai református Gimnáziumnak meg saját külön egyiptomi múmiája van.