Mikó Géza vendéglője a Kossuth Lajos utcában

Hozzászólok
Mikó Géza vendéglője

Mikó Géza vendéglője a Kossuth Lajos u. 8. szám alatt. A felvétel készítésének ideje ismeretlen, de a Központi Értesítő vonatkozó lapszámaiból kiderül, hogy Mikó Géza soproni borkereskedő cégét 1922-ben jegyezték be, majd 1929-ben már ugyancsak ez a lap a cég megszűnésének bejegyzéséről ír. Hogy a cég és vendéglő működése mennyire volt összhangban. sajnos nem tudjuk, de ezt alapul véve a kép készítésének idejét az 1920-as évek első felére datáltuk.

A Hild György tervezte épületről és udvaráról a későbbi időkből ide kattintva tekinthető meg fotósorozat, míg a ház udvarán található ún. Sárkányos-kútról készült felvételért ide érdemes kattintani.

A Központi Értesítő lapszámait az Arcanum Digitális Adatbázis segítségével értük el.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép keletkezési ideje: 
1920-as évek eleje
Forrás: 

Központi Értesítő, 1922.07.13. p-612
Központi Értesítő, 1929. 12.12. p. 936

Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1923
Évszámos térképre
4732-1730
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2018. június 16.

Hozzászólások

Kovács Péter képe

Az udvarban van a sárkányos kút.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Tettem linket a bejegyzésbe.

Horváth Péter Pál képe

Egy másik bejegyzésben már írtam : "Annak idején 10-es szám volt, Wutschek Imre vendéglője. A 8-as a sarokház volt, a Kádfürdő pedig a 6-os (Irgalmas nővérek)." Nos a korabeli (1924-es) címtár szerint már Wutschek üzemelteti a vendéglőt, így nem volt hosszú életű a Mikó féle ....

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Igen, a házszám világos volt, így is írta még Wutscheknél egy későbbi címtár, amitől néztem. A Mikó cég akkor picit tovább működött, mint maga a vendéglő.