Mikrobusz a Várkerületen

Hozzászólok
"Mikrobusz"

A fotó készítője, Angyalfi Andor a "Mikrobusz" címet adta ennek a képnek, mely feltehetőleg az 1960-as évek első felében - talán 1963-ban - készült a Várkerületen.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1960-as évek eleje
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1963
Évszámos térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: Angyalfi Andor
A bejegyzés létrehozása: 2013. július 2.

Hozzászólások

Bolodár Zoltán képe

Valóban lehet pontosan 1963 az év. Szerintem pontosan 1963. Adorján Attilának van képe a 63-as Ünnepi Hetekről, amin ilyen "Mikrobusszal" közlekednek az emberek! Megnéztem és éppen ilyen a "Mikrobusz".

Kótai Mónika - szerkesztő képe

A Petőfi téri képre gondolsz? :)

Fekete Csaba képe

Én kis koromból tisztán emlékszem még erre a mikrobuszra, pedig "csak" 61-ben születtem, úgyhogy ez biztosan járt még 1966-ig kb.

Bolodár Zoltán képe

Az szól még az 1963-as év mellett, hogy ennyi és ilyen autót csak abban az évben lehetett látni az Ünnepi Hetek idején a városban. Egyébként tényleg járhatott más évben is a "járgány". Még annyi, hogy ilyen forgalomirányítás az 1963-as SÜH idején volt, mint ahogy a képen is látható. Egy biztos, hogy Ünnepi Hetek, szerintem ez 100%.

Tremmel Teofil képe

Én is emlékszem a képen látható járgányra ugyanis minden este a Somfalvi utcai VOLÁN telephelyre járt "aludni". Társaimmal együtt az kispályáknál vártuk és innen a telephelyig ingyenes mikrobuszozásban volt részünk. Szerintem is többször volt Sopronban a mikrobusz.

Horváth Péter Pál képe

A dátum meghatározását megkönnyíti, hogy 1963-ban még gázlámpa világította meg Várkerület járdáját, valamint ugyanez a szerelvény látható a http://sopronanno.hu/bejegyzes/varosnezes-a-soproni-unnepi-h... bejegyzésben is...