Műemlékvédelmi Európa-díj Sopronnak

Hozzászólok
Műemlékvédelmi Európa-díj Sopronnak
Műemlékvédelmi Európa-díj Sopronnak
Műemlékvédelmi Európa-díj Sopronnak

Ebben az évben (2015) van a 40. évfordulója egy manapság kevésbé emlegetett elismerésnek. Pedig voltak évek, amikor minden soproni tanulónak megtanították és minden turistának büszkén hirdették ezt a különleges jutalmat. A hamburgi F.V.S. Alapítvány – Alfred Toepfer Stiftung F.V.S. - 1975-ben Műemlékvédelmi Európa-díjjal tüntette ki Sopront. A díj egy több évtizede zajló műemlékvédelmi munka sikerére irányította a figyelmet. A képeken a városháza tanácstermében zajló ünnepség látható, amikor Frau Toepfer átadja a kitüntetést Dr. Erdély Sándor tanácselnöknek illetve, Dr. Dercsényi Dezső beszél az ünneplő egybegyűltek előtt.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1975
Kép keletkezésének éve: 
1975
Térkép nézetbe kerül: 
Nem kerül térképre
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés létrehozása: 2015. március 4.

Hozzászólások

Ősz Zoltán képe

A középtájon mintha Askercz Éva tanárnő lenne, ő a Berzsenyiben tanított, a férje, Dávid Ferenc volt, akinek alighanem nagy szerepe volt Sopron műemlékvédelmében

Bolodár Zoltán képe

Valóban! A képen Askercz Éva felismerhető. Később a Soproni Múzeum művészettörténésze volt. Ezen kívül Dávid Ferenc művészettörténésznek óriási szerepe volt a műemléki munkában. Erről sokat tudna mesélni. Volt, hogy kihasználtam az alkalmat és kérdezgettem erről a munkáról egy összejövetelen.
Askercz Éva mellett felismerhető Dr. Domonkos Ottó neves néprajzkutató is (bajusszal), aki egykor a Soproni Múzeum igazgatója volt.