Orsolyiták vonulása a Várkerületen

Hozzászólok
Orsolyiták vonulása a Várkerületen

Jeles eseményre sereglettek össze a városlakók a 20. század elején a Várkerületen. Úgy sejthető, hogy a Szent Orsolya Rendi Római Katolikus Leánygimnázium növendékei vonulnak végig kísérőikkel a kockaköves utcán. Talán a Horváth-házban - a felvétel bal oldalán - található internátusba tartanak a nézelődők kíváncsi tektinteteitől kísérve.

Hogy mi a jeles alkalom, nem tudjuk, s hogy pontosan mikor készült a fotó, azt is csak a villamossínek segíthetik megfejteni: bizonyosan 1923 előtt járunk és mivel a képen nem kivehető az Ötvös utcai szárnyvonal, melyet 1902 végén megszüntettek - az erről szóló határozat 1902 októberének végén született meg - , az ismeretlen fotós eztán készíthette a fényképfelvételt, melyet azonban a pontos adatok hiányában is szívmelengető "csak úgy" nézegetni és a segítségével elrévedni a jó egy évszázaddal ezelőtti Sopron várkerületi utcaképében.

Az itt bemutatott képeslap Preidl Zoltán soproni képeslap- és fényképgyűjtő kollekciójának egyik darabja. Ezúton fejezzük ki köszönetünket Zoltánnak, hogy lehetővé tette az anyag bemutatását honlapunkon. A gyűjteményben szereplő képeket folyamatosan tesszük közzé, az egyes darabok a Preidl Zoltán gyűjteménye címkére kattintva listázhatók ki. A gyűjtő Facebookos oldalának linkjét a Kapcsolódó és ajánlott link alatt találják.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1903-1923 között
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1905
2695-1912
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2019. február 3.