Papírrégiségek a füstfaragó házából

Hozzászólok
A Storno-ház
id. Storno Ferenc által kiállított számla
id. Storno Ferenc kísérőlevele

id. Storno Ferenc 1872-ben vásárolta meg a mai Fő tér 8-as számú házat, melyről sokaknak nemcsak az ő, de Mátyás király neve is eszébe jut, aki majd' négy évszázaddal korábban fordult itt meg. Az impozáns belvárosi épület másik jeles vendége, két alkalommal is, Liszt Ferenc volt, aki második látogatása alkalmával, 1881-ben a neves festő, műgyújtó és restaurátor kéményseprő családjának vendége volt. Az épület gazdag történelmi múltjának részletesebb bemutatása helyett ezúttal a neves soproni polgár egykori otthonát ábrázoló képeslap mellett két igazi különlegességet is mutatunk, egy 1880-ban kiállított számlát és egy kísérőelvlelet, melyet a füstfaragó mester küldött ügyfelének.

Mind a levelet, mind a számlát át tudják böngészni a mellettük található ikonra kattintva, majd a kurzort a kép fölé húzva.

Az itt bemutatott képeslap Preidl Zoltán soproni képeslap- és fényképgyűjtő kollekciójának egyik darabja. Ezúton fejezzük ki köszönetünket Zoltánnak, hogy lehetővé tette az anyag bemutatását honlapunkon. A gyűjteményben szereplő képeket folyamatosan tesszük közzé, az egyes darabok a Preidl Zoltán gyűjteménye címkére kattintva listázhatók ki. A gyűjtő Facebookos oldalának linkjét a Kapcsolódó és ajánlott link alatt találják.

A papírrégiségeket Varga Ákos osztotta meg honlapunkkal.

Kép típusa: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1880 és az 1930-as évek
Kapcsolódó bejegyzés: 
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1880
1936
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2019. március 28.