Pillanatképek az 1965-ös árvízről

Hozzászólok
Árvíz az Ikván 1965-ben
Árvíz az Ikván 1965-ben

Az 1965. áprilisi, az Ikván levonuló árvízről több fotódokumentumot is láthattak már honlapunkon, többek között ezt a színes felvételt, illetve számos fekete-fehér fotót ebben az interaktív, térképes bejegyzésben.

A most bemutatott képek érdekessége, hogy hosszú évtizedek után Ausztráliából érkeztek haza, a fotós, Angyalfi Andor unokáinak jóvoltából. A képek közreadása mérföldkő a Sopron anno történtében, ilyen távolról ugyanis még sosem kaptunk felvételeket, sőt, az is igazi meglepetésként ért minket, hogy a családi kötődés okán a magyarul egyébként nem beszélő unokák lelkes követői honlapunknak.

Amennyiben a korábban említetteken túl is szívesen nézegetnének soproni árvizekről készült fotókat, érdemes a bejegyzés tetején az Árvíz címkére kattintani, ahol 1900 és 1996 között készült felvételek között böngészhetnek.

Special thanks to Angyalfi Andor's granddaughters for sending these photos from Australia 'back home' to us. We've also updated his bio on our website with one of his portraits they shared with us. Thanks for helping us to keep his memory alive. We'll publish some more of the famous photographer's pictures on our webpage later.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1965
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1965
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: Angyalfi Andor
A bejegyzés létrehozása: 2018. december 2.