Pillantás a Fenyves Szállóra

Hozzászólok
Pillantás a Fenyves Szállóra

Angyalfi Andor felvétele talán valamikor az 1960-as évek második felében mutatja az Hatvan Ferenc Turistaház helyére épült Fenyves (később Lővér) Szállót. A kép készítésének időpontjában a fotón látható járművek azonosítása segíthet. Esetleg az is elképzelhető, hogy a fotó akkor készült, amikor a szálloda már a Lővér Szálló nevet viselte ...

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1960-as évek vége
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1968
Évszámos térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: Angyalfi Andor
A bejegyzés létrehozása: 2014. szeptember 24.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

Egészen a kép bal szélén, látszik, hogy építkezés folyik. Most csak azt kell valakinek megírnia, hogy mikor volt az a tatarozás, homlokzatfestés, amikor a keleti szárny elejét felállványozták (?)... (bár volt egy 1981 környékén is, amikor Lővér Hotel lett: új szárny)

Friedrich Rezső képe

1963-ban készült ez a "sgraffito"...talán éppen ezt készítették.

http://www.kozterkep.hu/~/12578/

Horváth Péter Pál képe

Mint, a honlap szerkesztője írja, támpont lehet - a kép készítésének meghatározásához - a járművek típusa. Az autóbusz egy IKARUS 55-ös - 1957 és 1959 között készült a módosított homlokfalú változat, beceneve „majompofa” volt. A képen MÁVAUT különjárati busz látható, mert ha jól
emlékszem a helyi járat tábla a szélvédő mögé volt kihelyezve. A MÁVAUT 1961-1970 létezett, utána VOLÁN-ná fejlődött. A gépkocsi OPEL Olympia - az ötvenes években gyártották.
Mint Rezső barátunk felfedezte, a homlokzat fel van állványozva, ahol az 1963-ban elfogadott graffitit készítik, az átadás előtt. Azt a tényt, hogy még nem volt átadás,erősíti, a bejárat feletti előtető már elkészült, de még nem olvasható rajta a FENYVES SZÁLLÓ" felirat, a szálló előtt még hiányzik a parkosítás, és törmelékkupac is látható a kép előterében. Miután a szálló 1965-től üzemel a fentiek alapján a fotó készítése 1963-64- re pozicionálható.