Reggeli séta az Újteleki utcában 1962-ben

Hozzászólok
Újteleki utca - 1962
Újteleki utca - 1962
Újteleki utca - 1962
Újteleki utca - 1962
Újteleki utca - 1962

Életképek az Újteleki utcából 1962-ből.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1962
Kapcsolódó bejegyzés: 
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1962
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2013. május 23.

Hozzászólások

Tarcsai Mária képe

Magyon jó képek. 1963ig ott töltöttem a gyermekkoromat és ifjúságomat. Minden házát jól ismerem. hisz középiskolába is erre jártam, négy éven át....

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Én is kötődöm a helyhez, nagyszüleim itt laktak.

Tarcsai Mária képe

1963-ig a 14. számú házban éltem. Gondolom, akkor Te még egy pajzán gondolat sem voltál :)

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Hát nem.:)

Németh Szabó László képe

A 36-os számú házat sajnos már nem lehetett megmenteni, a múlt hónapban lebontották. De mindenkinek ajánlom figyelmébe a 34-es számú épületet (3. kép bal oldali), mely teljes külső-belső megújuláson megy keresztül. Évek óta az utca egyik szégyenfoltja, ám néhány hónap múlva újra az egyik ékessége lehet!

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Kíváncsivá tettél...

Kovács Péter képe

A 36.sz. házban a Nagybátyámék laktak. Az udvarban volt egy falépcső, ott kellett felmenni.

Tarcsai Mária képe

Az Újteleki utca páratlan oldalán is áll egy hamisítatlan pocichter ház. Házunk hátsó traktusa majdnem határos vele, tökéletesen belátunk és szomorúan tapasztaljuk, hogy napról-napra pusztul. Pedig micsoda Buschenschankot lehetne ott nyitni!

P-Holl Böbe képe

Bizony Tacsi! Ha az ember átruccan valamelyik osztrák fertő menti faluba, minden házban lehetőség kínálkozik a gazda saját borát kóstolgatni. Rengeteg kis házi borkimérés, kisvendéglő várja a turistákat. Sajnos erről már lekéstünk, pedig az egész Újteleki utca, Szt. Mihály utca,. Gazda utca és környéke csodálatos gazdanegyed lehetne és vihetné jó hírét a soproni kékfrankos boroknak és a speciális" poncihter" ételeknek.

Tarcsai Mária képe

Az Újteleki utcában van egy remek borozó: Bruckner Karolina a tulajdonosa, aki a saját borát kínálja. Csak ajánlani tudom: pazar hely!

P-Holl Böbe képe

Kösz Tacsi! Valóban, nagyon jó! Arra gondoltam, hogy lehetne sokkal több is , de sajnos a német nyelvű lakosság kitelepítésével nagyon tönkre tették ezeket a környékeket és ezt a lemaradást , no meg közel 50 év "átkos" átgondolatlan és káros koncepciót nagyon nehéz lesz behozni.

Dr. Schöberl Miklós Béla képe

Az 5. képen szemben a sarokban egy italbolt van/volt, amolyan "krimó". Anno erre (is) volt kereslet és kínálat. Ugyanakkor a városban számos háznál folyt (legális vagy illegális) kultúrált borkimérés, fogyasztás. De igaza van Böbének, a bécsi városrész un "grinzingesítése" még várat magára: miközben a Várkerületet kistafirozzák, az idősebb nővérke tovább alussza csipkerózsika álmát.

Tarcsai Mária képe

Ma délután végigsétáltam az Újteleki utcán és a régi képek nyomán megpróbáltam megtalálni azokat a pontokat, ahonnan a felvételek készültek. :)

Németh Szabó László képe

Az általam korábban említett 34-es ház teljes felújítása befejeződött, szerintem nagyon szép lett! Ha arra jártok, nézzetek meg! Napközben a kapu is nyitva áll, be is lehet nézni az udvarba.

Wallon-Hárs Viktor - webmester képe

Jártam arra többször is, és valóban nagyon szép lett a ház! Jó példája az igényes, és környezetébe illő felújításoknak (ami valljuk be, nem gyakori manapság...).