Régi és új találkozása a buszpályaudvaron

Hozzászólok
A buszpályaudvar egykor

Tarján Pétertől kaptuk ezt a remek felvételt, melyen a buszpályaudvar látható, vélhetően az 1970-es évek végén - sajnos a kép készítésének pontos dátuma nem ismert.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1970-es évek vége
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1979
Évszámos térképre
3806-1517
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2014. február 26.

Hozzászólások

Horváth Péter Pál képe

A korabeli fotós - ha lett volna korai fényképezőgépe - a régi lovassági laktanya lovardájának tetejéről hasonló képet készíthetett volna >1860-ban<, csak a képen a Roth-kolesz helyén még a lovassági laktanya épületei (bejárat az Ógabona tér felől), azon túl pedig a cukorgyár szerepelt volna a képen.

Dr. Schöberl Miklós Béla képe

Ez a felvétel azon tömbházak egyikének (sorban a negyedik) felső emeletéről készült, melyet 1957-58-ban, az első komolyabb lakásépítés során építettek.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Fodor László emlékei a kép kapcsán Facebookos oldalunkról: "A buszpályaudvar azelőtt (1946-56) az Ógabona téren volt. Ott ahol jelenleg van, azon a helyen kis zöldséges parcellák voltak. A szintje kb 2m-rel mélyebb volt mint a Bécsi út azaz a Patak utca zsákrésze, bejárata a fogháznak. Én ott laktam a fogházba később a mellett lévő törvényszéken 1939-1952-ig mert édesapám a fogház igazgatója volt. Sokat játszottunk ebben a zsákutcában meg a földeken. A buszpályaudvarral szemben, ahol most többemeletes lakóházak állnak, ott volt Sopron nagy lovaglóteremje, sajnos 1944-ben a németek visszavonuláskor felgyújtották és elpusztult. Én akkor mint gyerek ezt is átéltem, és jól emlékszem rá, hogy égett benne a rengeteg autógumi."