A honlap frissítése miatt ideiglenesen nem elérhető a hozzászólás és a regisztráció funkció.
Szíves türelmüket kérjük.

Rolleresek a Várkerületen

Hozzászólok
Rolleresek a Várkerületen

Angyalfi Andor felvétele a Várkerület és a Széchenyi tér találkozásánál készült egy rolleres versenyről. Sajnos sem a készítés pontos időpontja, sem a verseny apropója nem ismert.

---
Úgy tűnik, Moser Aranka segítségévek fény derült a dátumra:

"Ez az aranyos kis rolleres kép 1959 májusában a gyermeknapi rendezvényen készült! Én is részt vettem rajta, mint rolleres, másodikként futottam a célba! Ajándékként egy kicsi fajátékházat kaptam pirosra festett tetővel, ami nagyon sokáig a polcomon állt. Azt is megkockáztatom, hogy a háttal álló kislány én volnék! Akkoriban nem igen jártak a gyermekek magas szárú cipőben! Én viszont igen, egészen a gimi végéig!"

Köszönjük a segítséget!

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1950-es évek vége
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1959
Évszámos térképre
5999-2728
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: Angyalfi Andor
A bejegyzés létrehozása: 2014. április 19.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

A ruházatból és a növényzetből én április-május hónapra következtetek. Akkor lehet április 4. és május 1. Balról egy úttörőnyakkendős kislány áll. Gyermeknap már késő lenne ilyen öltözethez...
A középső srác rollere, egy nem hétköznapi darab, mert abban az időben ilyen vastag kerekű járgány csak tőlünk nyugatabbra volt kapható. Nálunk a másik (látható) modellek voltak elérhetőek. /tapasztalat, mert én Bécsben ilyennel rollerozhattam az '50-es években/

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Akkor a kort jól tippeltem... apukámnak volt ilyen rollere, gyerekkoromban szerettem vele száguldozni.

Moser Aranka (Pauliné) képe

Ez az aranyos kis rolleres kép 1959 májusában a gyermeknapi rendezvényen készült! Én is részt vettem rajta, mint rolleres, másodikként futottam a célba! Ajándékként egy kicsi fajátékházat kaptam pirosra festett tetővel, ami nagyon sokáig a polcomon állt. Azt is megkockáztatom, hogy a háttal álló kislány én volnék! Akkoriban nem igen jártak a gyermekek magas szárú cipőben! Én viszont igen, egészen a gimi végéig!

Friedrich Rezső képe

Na tessék, minden rejtély megoldódik...

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy megvan a megfejtés, sajnos a fotó hátulján semmilyen jelzés nincsen. Örülök, hogy jól tippeltem az 1950-es éveket - a roller volt a nyom, ahogy írtam már -, és annak is örülök, ha sikerült szép emlékeket ébreszteni!