Sedlmayr Gyula vendéglője

Hozzászólok
Sedlmayr Gyula vendéglője
Sedlmayr Gyula vendéglője

A feljegyzések már 1885-től említik a Színház utca 15. szám alatti vendéglőt, melyet 1930 és 1948 között Sedlmayr Gyula vezetett. A vendéglótóhely fénykorát megidéző mozaiklap mellett egy korabeli reklámmal is megemlékezünk a feledés homályába veszett soproni étteremről.

Az itt bemutatott képeslap Preidl Zoltán soproni képeslap- és fényképgyűjtő kollekciójának egyik darabja. Ezúton fejezzük ki köszönetünket Zoltánnak, hogy lehetővé tette az anyag bemutatását honlapunkon. A gyűjteményben szereplő képeket folyamatosan tesszük közzé, az egyes darabok a Preidl Zoltán gyűjteménye címkére kattintva listázhatók ki. A gyűjtő Facebookos oldalának linkjét a Kapcsolódó és ajánlott link alatt találják.

Kép típusa: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1930-as évek
Kapcsolódó bejegyzés: 
Forrás: 

Bognár Béla - Göncz József: Vendéglátás és szórakozás Sopron vármegyében képeslapokon 1896-1945 EDUTECH KIADÓ 2003. p. 30.

Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1935
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2020. február 16.

Hozzászólások

Horváth Péter Pál képe

Mint látható a a korábbi bejegyzés (Haas kifőzde) képe és a fenti kép üti egymást, mert a kifőzdébe lépcsőn kellett felmenni, míg a vendéglőbe utcaszintről. A magyarázat egyszerű, a Színház utca 13-ban bérelte a helységet a Nyugatmagyarországi Serfőzdétől Sedlmayer Gyula 1931-ig. Aztán átköltözött a 15-be ahol megnyitotta éttermeit. A 13-ban pedig megnyitották a Haas kifőzdét. A Fortepan képéhez rossz házszámot írtak, mert 1920-as évekig nem volt Színház utca 13-as szám kiosztva (talán babonából?) A Színház utca 13-15 kettő darab ház helyén épült az ügyvédek háza ...