"Sopron reklám"

Hozzászólok
Látkép

"Sopron reklám" 1931-ből:"Sopron a Civitas Fidelissima nevet kapta, mert hűséges maradt a magyar nemzethez. Nagyszerű élményben lesz részünk, ha a nagykultúrájú várost és környékét meglátogatjuk. (Szállodák: Pannónia, Molnár,Gruber stb. 2.50 P-től). A város legfontosabb látnivalói: Széchenyi-tér, Deák-tér, Várkerület, Várostorony, Városháza, Szt. Mihály-templom, Bencés templom, Városi Múzeum. [...] Sopron környéke tele van bájos kirándulóhelyekkel, amelyekhez a Dunántúli Turista Egyesület útjelzőhálózata vezeti el a kirándulót. A városhoz csatlakozó dombokon nyaralótelepek, kilátótornyok, ahova 1/2-1 ó. sétával érhetünk fel. Szép kilátás a magyar és az osztrák Alpokra (Rax, Schneeberg.)"
A bejegyzés illusztrációjaként használt képeslap szintén körülbelül az 1930-as évek elején mutatja Sopront a Szent Mihály-templom felől.

Kép típusa: 
Kép keletkezési ideje: 
1930-as évek
Forrás: 

Utazgassunk hazánk földjén! - 1931

Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1936
Évszámos térképre
4800-845
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2013. június 27.

Hozzászólások

Tarcsai Mária képe

Ez a reklám most is megállná a helyét, kisebb módosításokkal. (főleg a szálláshelyek változására gondolok) A "bájos kirándulóhelyek" igazabb mint valaha, mert a Soproni Erdőgazdaság (TAEG) tényleg mindent elkövet, hogy a Soproni hegység parkerdő legyen. Egymás után építik, restaurálják a gyönyörű kilátókat, pihenőhelyeket, erdei játszótereket. Sajnos, nincsenek eléggé kihasználva. Az a benyomásom, hogy az emberek aránytalanul túl vannak rémisztgetve a kullancsveszéllyel.... egy szóval gyönyörű városunk akkor is és most is gyönyörű és élhető hely...