Soproni Sörnapok 1988

Hozzászólok
Soproni Sörnapok
Soproni Sörnapok

A Sopronban 1988-ban rendezett Sörnapokról Horváth Pétertől kaptunk két remek fotót illetve a mellékelt leírást:
"A 2500 m2-es cirkuszsátor 1988.augusztus 12-15. között adott teret a rendezvénynek. A sátrat a Soproni Sportcentrum parkolójában és udvarán állítottuk fel, ott ahol most a Kristály üzletház áll. A rendezvény időpontjában még nem voltak üzletházak a környéken. A tombola első díja egy nagycenki nevelésű ló, a második díj egy Simson moped, a harmadik pedig (ha jól emlékszem) egy színes tv volt. A nyertesek nagyon örültek a nyereményeknek. A szervezés magánkezdeményezés alapján történt, az induló tőkét a Vas- és Járműipari Szövetkezet, a Soproni Sportcentrum, a Soproni Sörgyár, a Liszt Művelődési Ház és még mások adták össze. A szervezők több sörgyár söreit akarták bemutatni, de a Soproni Sörgyár ragaszkodott a kizárólagossághoz. A sört akkor még üvegkorsóban mérték, nehézségeket okozott a korsók pótlása, mert a vendégek souvenirnek tekintették a korsókat."
Érdekes megfigyelni, hogy az első kép jobb oldalán még látszik az egykori Pamutipari Vállalat egyik épületének részlete.
A második fotón a sátor belülről látható.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1988. augusztus 12 és 15 között
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1988
4373-1021
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2013. augusztus 12.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

Na, és a "Caroussel" vásárra ki emlékezik??? Osztrák /Burgenlandi kereskedők, cégek, bemutatkozással egybekötött, ÁFA-mentes /MWSt/ vására! Rengeteg műszaki cikk került a magyarok birtokába, nagy felhajtással.../ott kezdtem Ausztriai munkámat, ami 23 évig tartott... 1989 június/

Kótai Mónika - szerkesztő képe

És tényleg! Naná, hogy volt ilyen!!Rémlik ..

Friedrich Rezső képe

...gondolhatod: határnyitás, forintot is elfogadtunk, tv, videó, Commodore...volt ott "világ"!

Gecsényi András képe

Bocs a pitiáner hsz. miatt, de ilyen nívós honlapon ne maradjanak elírások. A robogó Simson volt.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Nívós honlapon nincs pitiáner hozzászólás, csak hasznos és építő jellegű.:) Máris korrigáltam, remélem, Péter nem haragszik, hogy belenyúltam az idézett szövegbe. Köszönöm, András!

Horváth Péter Pál képe

Köszi...

Harkai László képe

Abban az időben szokott egy másik ,hasonló ,,sátoros ünnep'' is megrendezésre kerülni,István Napi Vigasságok néven ugyanitt!Annak ellenére,hogy sosem kedveltem a Majális,és hasonló tömeg-megmozdulásokat,ezeken viszont határozottan jól szoktam magam érezni.Közre játszhatott ebben az a sok nagyszerű zenekar és énekes-persze nem ezek a mai eldobható sztárocskák-,egyre mind a mai napig szívesen emlékszem!A szegedi River Country Band volt ez a zenekar,akikkel jó barátságba kerültünk,több éven keresztül jártak vissza városunkba!Vajon mi lett velük?

Horváth Péter Pál képe

Kedves László. Valóban jól írod "abban az időszakban". Azért a kép kicsit árnyaltabb Az az időszak 5 év. Az első sf (88) a cirkuszsátorban volt. Aztán a második már sportcentrum sátrában (sárga)(89). Majd jött 90 - rendszerváltás - és motorostalálkozó - a Jerevániak "imádták" az éjfélkor hörgő motorokat, egykerekezés közben, közvetlenül a sörfesztivál után. 91-ben már elkezdődött a változás a sportcentrum sátra volt a helyszíne a sörfesztiválnak. És a törés 92-ben, sörfesztivál ismét az ismert cirkuszsátorban- de már a régi SSE kézilabdapályán (Laczó Pista biztosította a helyszínt) és ekkor párhuzamosan megindult az István napi vigasságok rendezvénysorozata (melyet szintén támogatott a sörgyár) a Sportcentrum már ismert sárga sátrában. Aztán a későbbiekben a Plaza, majd az Öntöde pálya voltak az aktuális helyszínek.