A honlap frissítése miatt ideiglenesen nem elérhető a hozzászólás és a regisztráció funkció.
Szíves türelmüket kérjük.

Sportpálya a József Attila utcában

Hozzászólok
Az egykori S.V.S.E. sportpálya

Az egykori Felkelő - ma József Attila utca - úton állt ez a lelátó, a vasutaspálya területén. A II.világháborúban súlyosan megsérült építményt elbontották. A képen a háttérben a bal oldalon látszik Sass Lajos egykori vendéglője, a Rákóczi vendéglő, melyet Sopron bombázása során találat ért és amely akkor már Schmauser Lajos tulajdonában volt. A háború után Schmauser a Kossuth utcába költöztette át az egyetemisták körében már a háború előtt is rendkívül népszerű vendéglőt.

A Kossuth Lajos utcai vendéglőről ebben a bejegyzésben találnak 1970-ben készült felvételeket.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép keletkezési ideje: 
1926
Kapcsolódó kiadvány: 
Forrás: 

Göncz József-Bognár Béla:Vendéglátás és szórakozás Sopron vármegyében

Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1926
Évszámos térképre
5093-3321
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2013. február 12.

Hozzászólások

Bolodár Zoltán képe

A képen azt látjuk, hogy díszítik az új SVSE futballpályát az avató ünnepségre. Az SVSE focipálya avatása 1926. szeptember 5-én volt, tehát nagy valószínűséggel ezen a napon vagy előtte napokban készülhetett a fotó. A helyszín nem tévesztendő össze a mai SVSE pályával! Ez a helyszín a József Attila u. és a Felsőbüki Nagy Pál utca találkozásánál van. Sokan tudjátok, hogy ez volt sokáig a Soproni Postás pályája, majd a MATÁV labdarúgó csapata játszott itt. Egy ideig a félbemaradt lelátón bosszankodhattunk ezen a helyszínen.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Köszönöm Zoli, az évszámot átírtam!

Tarcsai Mária képe

A Postás (később MATÁV) pálya építése a környéken lakók erőteljes tiltakozása miatt szakadt meg, majd teljesen abbamaradt. Jelenleg kihasználatlan a hatalmas terület.

Horváth Péter Pál képe

Egészen pontosan Sass Lajos építette, és üzemeltette a Rákóczi vendéglőt az Újlaki utcában - ezért látszik a képeslapokon az ő neve. Schmauser Lajos 1928-ban átvette a vendéglőt, Schmauser Lajos Rákóczy-vendéglőjeként (Vasutas sportpálya pálya mellett) volt ismert. Később (1941 után) áttette vendéglőjét a Kossuth utca 49-be - ahol addig Nussbaumer József vendéglője működött. 1947-ben ezt az üzletet államosították, de ennek a vendéglőnek a "népi" neve maradt a Schmauser - hiv. Kossuth Borozó....

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Köszönöm!

Horváth Péter Pál képe

Szerintem a kép 1927 májusában készült. A dekoratőrök készítik a girlandokat a vitézek telekbeiktatási ünnepségére....