Szalagavató 1959-ben

Keresés az archívumban

Faliújság
1
Eredeti méret
Faliújság
2
Eredeti méret
Faliújság
3
Eredeti méret
Faliújság
4
Eredeti méret
Faliújság
5
Eredeti méret
Faliújság
6
Eredeti méret
Faliújság
7
Eredeti méret
Felirat a faliújságon
8
Eredeti méret
A végzősök tablója
9
Eredeti méret

Dr.Schöberl Miklós Bélától kaptuk ezt a remek fotósorozatot, melyről így írt:

„Lassan aktuális lesz a végzősök szalagavatója, ezért küldök egy képsorozatot a Berzsenyi gimi 1959-ben végzett IV.B. osztályának szalagavatójáról, mely anno a suli faliújságján jelent meg. A képeket Galavits János (aki nem volt osztálytársunk, de baráti körünkbe tartozott és valamelyik fényképész üzletben dolgozott) készítette, míg a szerkesztő Winkler Gábor volt. (De ez az anyagból úgyis kiderül.)”

A képek mellé megmutatjuk az osztály tablóját is, ezzel segítve a személyek azonosítását.

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1959
Szerző
1959
5675-2693
Évszámos térképre

Hozzászólások

| 2016. április 2. 17:59

Erdei László az én osztályfőnököm is volt - 1980-tól kezdve.Természetesen a Berzsenyiben,aminek akkor még ugyanez a címere volt.
Bokor István az SSE (Soproni Sport Egyesület) elnöke lett. Bakonyi Gábor a SMAFC kosárlabda szakosztály vezetője lett és ma is tartozik nekem 50ezer forinttal,2006 óta.

Friedrich Rezső | 2016. április 2. 19:58

Annak ellenére, hogy kb. 9 éves lemaradásom van, de rengeteg ismerős arc és név "köszön vissza" a tablóról. Unokabátyám (F. András, ki ne ismerné?) mellett, talán Balázs Endre, a számomra leginkább ismerős. A napokban találkoztunk éppen Endrével, jó egészségben találtam. Őt az AFIT-ból volt szerencsém ismerni...egy-két alkalommal együtt jártuk Európa tájait, hivatalos úton. Jó kereskedői tehetséggel van megáldva. A tanári kar is rengeteg ismerőst tartalmaz.

Tarcsai Mária | 2016. április 3. 06:56

Bálint tanár úr bennünket is tanított a kék-keriben. Élete első tanítási óráját nálunk tartotta, elmesélése szerint annyira izgult, hogy az akkori igazgatónő (Eleméri Anna) úgy tolta be az osztály ajtaján 34 vihogó és kíváncsian várakozó lány közé. Most is gyakran találkozom a tanár urral és jókat beszélgetünk, igaz, most már tényleg rég nem láttam. Vajon mi lehet vele? A tablón én is nagyon sok ismerős arccal és névvel találkozom, ha nem is volt mindegyik személyes ismerősöm, de közismert soproni arcok. Nagyon tetszik a képsorozat is és a cikk is. Jómagam 3 évvel korábban érettségiztem, de asz iskolában volt, de szó sem lehetett semmiféle alkoholról. Már nem is emlékszem, m ivel oltottuk a szomjunkat.

Dr. Schöberl Miklós Béla | 2016. április 4. 18:18

Kedves Mária! A fiúkkal akkor még kivételeztek! (Egyébként a mi voltunk az utolsó ilyen osztály. Utánunk már koedukált osztályok jöttek és így a lányok is hasonló "elbánásban" részesültek.)
Bálint tanár úrról elmondhatom, hogy jól van, idén lesz 85 éves, és ez alkalomból májusban osztálytalálkozón fogjuk felköszönteni.

A bejegyzés létrehozása: 2016. április 2.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.