Szalagavató 1959-ben

Hozzászólok
Faliújság
Faliújság
Faliújság
Faliújság
Faliújság
Faliújság
Faliújság
Felirat a faliújságon
A végzősök tablója

Dr.Schöberl Miklós Bélától kaptuk ezt a remek fotósorozatot, melyről így írt:

„Lassan aktuális lesz a végzősök szalagavatója, ezért küldök egy képsorozatot a Berzsenyi gimi 1959-ben végzett IV.B. osztályának szalagavatójáról, mely anno a suli faliújságján jelent meg. A képeket Galavits János (aki nem volt osztálytársunk, de baráti körünkbe tartozott és valamelyik fényképész üzletben dolgozott) készítette, míg a szerkesztő Winkler Gábor volt. (De ez az anyagból úgyis kiderül.)”

A képek mellé megmutatjuk az osztály tablóját is, ezzel segítve a személyek azonosítását.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1959
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1959
Évszámos térképre
5675-2693
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2016. április 2.

Hozzászólások

Bujtás Csaba Imre képe

Erdei László az én osztályfőnököm is volt - 1980-tól kezdve.Természetesen a Berzsenyiben,aminek akkor még ugyanez a címere volt.
Bokor István az SSE (Soproni Sport Egyesület) elnöke lett. Bakonyi Gábor a SMAFC kosárlabda szakosztály vezetője lett és ma is tartozik nekem 50ezer forinttal,2006 óta.

Friedrich Rezső képe

Annak ellenére, hogy kb. 9 éves lemaradásom van, de rengeteg ismerős arc és név "köszön vissza" a tablóról. Unokabátyám (F. András, ki ne ismerné?) mellett, talán Balázs Endre, a számomra leginkább ismerős. A napokban találkoztunk éppen Endrével, jó egészségben találtam. Őt az AFIT-ból volt szerencsém ismerni...egy-két alkalommal együtt jártuk Európa tájait, hivatalos úton. Jó kereskedői tehetséggel van megáldva. A tanári kar is rengeteg ismerőst tartalmaz.

Tarcsai Mária képe

Bálint tanár úr bennünket is tanított a kék-keriben. Élete első tanítási óráját nálunk tartotta, elmesélése szerint annyira izgult, hogy az akkori igazgatónő (Eleméri Anna) úgy tolta be az osztály ajtaján 34 vihogó és kíváncsian várakozó lány közé. Most is gyakran találkozom a tanár urral és jókat beszélgetünk, igaz, most már tényleg rég nem láttam. Vajon mi lehet vele? A tablón én is nagyon sok ismerős arccal és névvel találkozom, ha nem is volt mindegyik személyes ismerősöm, de közismert soproni arcok. Nagyon tetszik a képsorozat is és a cikk is. Jómagam 3 évvel korábban érettségiztem, de asz iskolában volt, de szó sem lehetett semmiféle alkoholról. Már nem is emlékszem, m ivel oltottuk a szomjunkat.

Dr. Schöberl Miklós Béla képe

Kedves Mária! A fiúkkal akkor még kivételeztek! (Egyébként a mi voltunk az utolsó ilyen osztály. Utánunk már koedukált osztályok jöttek és így a lányok is hasonló "elbánásban" részesültek.)
Bálint tanár úrról elmondhatom, hogy jól van, idén lesz 85 éves, és ez alkalomból májusban osztálytalálkozón fogjuk felköszönteni.