Széchenyi tér - 1976

Hozzászólok
Széchenyi téri életkép

Both István felvételén a Széchenyi tér egy részlete látható 1976-ban. A kép jobb oldalán látszik a néhány évvel korábban elkészült toldás, melyet az akkori Liszt Ferenc Művelődési Központhoz építettek. Az épület alsó szintjén működött a könyvtár, a képen láthatóak a nagyméretű ablakok. A művelődési házról további fotók és történetek érhetők el a kép felett az Liszt Ferenc MK címkére kattintva.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1976
Kapcsolódó bejegyzés: 
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1976
Évszámos térképre
3996-2490
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: Both István
A bejegyzés létrehozása: 2013. szeptember 14.

Hozzászólások

Tarcsai Mária képe

Nekem, és még nagyon sok embernek jó volt, hogy itt volt a könyvtár, csak pár métert kellett mennem. Elsős elemista korom óta tagja vagyok a Sopron Városi Könyvtárnak. Már akkor is oda jártam, amikor a Lackner Kristóf utcai volt mozi helyén volt a helye. Ott nagyon jó volt. Később, ki tudja milyen okból áthelyezték a Liszt Ferenc kultúrházba, ott sokáig iszonyú szűkös volt a hely, az olvasók részére könyvválogatás céljára fenntartott hely szinte kibírhatatlanul kevés volt. Néha valóságos tömegjelenetek zajlottak le, egy-egy könyvért ölre mentek..... nagyon sokára jött létre az a szimpatikus megoldás, hogy az olvasók végre bemehettek a könyvállványok közé, hogy saját kezükkel válogassanak. .... Nem azt, mondom, hogy a mostani hely rossz, sőt, nagyon is tetszik, de kicsit kiesik a városközpontból.....

Horváth Péter Pál képe

A földszint középső részén az étterem működött, a bal oldali részben volt a könyvtár.

Tarcsai Mária képe

A könyvtárba a Petőfi tér felől lehetett bemenni (annak idején) ahol később a gyermekkönyvtár alakult ki. Most a Kaszinó bejárata van ott.

Friedrich Rezső képe

Már az sem, mert a kaszinó elköltözött...

Tarcsai Mária képe

Igen? És hová? Látjátok, naponta elmegyek mellette, és nem vettem észre.... :)

Friedrich Rezső képe

Lackner K. utca...Mediterrano.

Tarcsai Mária képe

Nofene.... látszik, hogy mennyit járok kaszinókba :) Köszönöm az infót....