Szép Sopron! - 1. rész - Dr. Friedrich Károly diavetítésének felvételei

Hozzászólok
1277-1977
Túszul ejtették gyermekeinket
Sopron, szabad királyi város
Sopron tárt kapukkal várja az érkezőket

Az itt bemutatott diák Dr. Friedrich Károly 1985. július 25-i előadásnak felvételei. Honlapunkon a közel 500 képből álló anyag jelentős hányadát részletekben közöljük, kiegészítő szövegek nélkül, a képaláírásokban Kari bácsi az adott képhez elmondott sorait részben idézve, néhol minimálisan átfogalmazva. A sorozat részei a “Szép Sopron!” címkére kattintva listázhatók ki.

A felvételek bemutatásával célunk egyrészt az értékmentés, másrészt lehetőséget szeretnénk biztosítani az érdeklődőknek az egyes képkockák alapos átböngészésre, többféle módon történő nagyítására.

A fizikailag rossz állapotban lévő diákat megtisztítva, a jelenkor legmodernebb eszközeivel digitalizálva, szükség esetén digitálisan javítva adjuk közre.

A fotósorozatok nem pótolhatják az eredeti vetítést, de biztosak vagyunk benne, hogy ahhoz remek kiegészítésül szolgálnak. Minden bejegyzés alatt feltüntetjük a YouTube-on elérhető, közel másfél órás anyag linkjét, ahol Kari bácsi magával ragadó lelkesedéssel mesél a felvételekről.

Köszönetünket fejezzük ki Dr. Friedrich Andrásnak azért, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta a diasorozatot, Friedrich Rezsőnek a szervezésben nyújtott segítségéért, illetve Kővári Annának és G. Nagy Lászlónak, akik áldozatos munkával megmentették az enyészettől az anyagot és digitalizálták azt.

Sorozatunkkal Dr. Friedrich Károly, Kari bácsi emléke előtt tisztelgünk.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1985
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1985
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2017. szeptember 3.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

Én pedig Kótai Mónikának mondok köszönetet, aki a honlapon mindezt gondosan szerkesztve közreadja, hogy mindenki számára elérhetővé váljon és a kultikus diasorozat soha ne legyen az enyészeté! Örülök a jó és önzetlen együttműködésnek a múlt ilyen módon történő feldolgozásánál. Köszi Anna, Laci, Viktor és Móni!

Friedrich Rezső képe

Az alapötlet onnan indult ki, hogy a Youtube-ra feltett filmanyagom megtekintésekor eszembe jutott, hogy vajon hol lehet a diapozitív-anyag? Jó lenne digitalizálva "értékmenteni"!
Rákérdeztem András unokatestvéremre és azt mondta, hogy nála van és bármikor elvihetem. Innen indult aztán a szervezés: Mónika örömmel vette az ajánalatomat, hogy publikálhatja a honlap, mert az ő munkájuk a szívemnek kedves, ha segíthetem!
G.Nagy Laciék pedig megtiszteletetésként vették, hogy digitalizálhatják. Pedig óriási munka a közel 500 üvegezett dia megtisztítása, feldolgozása.
Kerestem egy stabil fémbőröndöt és abban elszállítottam a "kincset" Laciékhoz a Fő térre, a Torna utcai parkolóból, bár akkor még nem tudtam, hogy az közel 30 kg-ot nyom...de megérte!!!!