Szép Sopron! - 20. rész - Dr. Friedrich Károly diavetítésének felvételei

Keresés az archívumban

Helyszín
Szüreti felvonulás 1976-ban
Ha szüret környékén látogattak Sopronba a vendégek, friss szőlővel és musttal telt szüreti kocsik cikáztak a vendégek között.
1
Eredeti méret
Szüreti felvonulás 1976-ban
Ilyenkor a szüreti fesztiválok olyan jó hangulatot teremtettek, hogy sok tízezren látogattak el városunkba.
2
Eredeti méret
Széchenyi István szobra
Sopron - kisemberek, nagyemberek találkozóhelye.
3
Eredeti méret
A Széchenyi-palota esti fényben
Széchenyi István látta maga előtt a patakokat, a pocsolyát és arról álmodott, milyen szép lenne ez a tér, ha ebből egy promenád lehetne. Valóra váltak az álmai.
4
Eredeti méret
A Casino Sopron bejárata
És aztán Sopronban megalakult a Szeder Egylet és a Kaszinó, felpezsdült a kultúrélet, mindaz, amire ennek a városnak annyira szüksége volt.
5
Eredeti méret
A színház épülete
Megkaptuk a kőszínházat is.
6
Eredeti méret
Széchenyi István szobra
Mindezt Széchenyi Istvánnak köszönhetjük. Gróf Széchenyi István lett Sopron első díszpolgára.
7
Eredeti méret

Az itt bemutatott diák Dr. Friedrich Károly 1985. július 25-i előadásnak felvételei. Honlapunkon a közel 500 képből álló anyag jelentős hányadát részletekben közöljük, kiegészítő szövegek nélkül, a képaláírásokban Kari bácsi az adott képhez elmondott sorait részben idézve, néhol minimálisan átfogalmazva. A sorozat részei a “Szép Sopron!” címkére kattintva listázhatók ki.

A felvételek bemutatásával célunk egyrészt az értékmentés, másrészt lehetőséget szeretnénk biztosítani az érdeklődőknek az egyes képkockák alapos átböngészésre, többféle módon történő nagyítására.

A fizikailag rossz állapotban lévő diákat megtisztítva, a jelenkor legmodernebb eszközeivel digitalizálva, szükség esetén digitálisan javítva adjuk közre.

A fotósorozatok nem pótolhatják az eredeti vetítést, de biztosak vagyunk benne, hogy ahhoz remek kiegészítésül szolgálnak. Minden bejegyzés alatt feltüntetjük a YouTube-on elérhető, közel másfél órás anyag linkjét, ahol Kari bácsi magával ragadó lelkesedéssel mesél a felvételekről.

Köszönetünket fejezzük ki Dr. Friedrich Andrásnak azért, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta a diasorozatot, Friedrich Rezsőnek a szervezésben nyújtott segítségéért, illetve Kővári Annának és G. Nagy Lászlónak, akik áldozatos munkával megmentették az enyészettől az anyagot és digitalizálták azt.

Sorozatunkkal Dr. Friedrich Károly, Kari bácsi emléke előtt tisztelgünk.

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Szerző
1985
A bejegyzés létrehozása: 2018. január 9.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.