Szép Sopron! - 28. rész - Dr. Friedrich Károly diavetítésének felvételei

Hozzászólok
A tómalmi strand
A szanatórium épülete
A fedett uszoda
A Lövér uszoda kinti medencéje
A Lövér uszoda kismedencéje
A Hotel Lövér bejárata
A 600 ágyas - KPVDSZ üdülő
A Lokomotív szálló

Az itt bemutatott diák Dr. Friedrich Károly 1985. július 25-i előadásnak felvételei. Honlapunkon a közel 500 képből álló anyag jelentős hányadát részletekben közöljük, kiegészítő szövegek nélkül, a képaláírásokban Kari bácsi az adott képhez elmondott sorait részben idézve, néhol minimálisan átfogalmazva. A sorozat részei a “Szép Sopron!” címkére kattintva listázhatók ki.

A felvételek bemutatásával célunk egyrészt az értékmentés, másrészt lehetőséget szeretnénk biztosítani az érdeklődőknek az egyes képkockák alapos átböngészésre, többféle módon történő nagyítására.

A fizikailag rossz állapotban lévő diákat megtisztítva, a jelenkor legmodernebb eszközeivel digitalizálva, szükség esetén digitálisan javítva adjuk közre.

A fotósorozatok nem pótolhatják az eredeti vetítést, de biztosak vagyunk benne, hogy ahhoz remek kiegészítésül szolgálnak. Minden bejegyzés alatt feltüntetjük a YouTube-on elérhető, közel másfél órás anyag linkjét, ahol Kari bácsi magával ragadó lelkesedéssel mesél a felvételekről.

Köszönetünket fejezzük ki Dr. Friedrich Andrásnak azért, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta a diasorozatot, Friedrich Rezsőnek a szervezésben nyújtott segítségéért, illetve Kővári Annának és G. Nagy Lászlónak, akik áldozatos munkával megmentették az enyészettől az anyagot és digitalizálták azt.

Sorozatunkkal Dr. Friedrich Károly, Kari bácsi emléke előtt tisztelgünk.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1985
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1985
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2018. április 15.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

Elárulok még egy családi információt, ha már a Tómalom fürdőt idézzük: Kari bácsiéknak évtizedeken át saját bérelt kabinjuk volt a strandon. Ez elég ritka dolog volt anno. Felesége, "Duci néni", ha csak az ideje engedte, a teljes nyarat a strandon töltötte. Én is vetkőztem/öltöztem náluk! Saját nyugágy, komfort volt ott...

Friedrich Rezső képe

Talán még egy kis tómalmi adalék: Dr. Friedrich András, Kari bácsi fiának felesége, Hanyvári Csilla, elődeié volt valamikor a tómalom és a rajta működő vízimalom. Mennyi véletlen egy bejegyzésben...

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Nem őriznek a fiókokban kincseket esetleg?

Friedrich Rezső képe

Rengeteg kép van ezekből az időkből, de azok már inkább személyesek... :(