"Színházutcza"

Keresés az archívumban

A Színház utca korabeli képeslapon
Eredeti méret

A történelmi belváros szélén futó hosszú közterület első ízben 1886 és 1914 között viselte a Színház utca nevet, ebben az időben - valószínűleg a 19. és a 20. század fordulójának környékén - készült a most bemutatott képeslap. A jobb oldalon az egykori evangélikus népiskola épülete látható, az utca végén a távolban pedig még éppen kivehető a Peck kávéház cégtáblája.

Az itt bemutatott képeslap Preidl Zoltán soproni képeslap- és fényképgyűjtő kollekciójának egyik darabja. Ezúton fejezzük ki köszönetünket Zoltánnak, hogy lehetővé tette az anyag bemutatását honlapunkon. A gyűjteményben szereplő képeket folyamatosan tesszük közzé, az egyes darabok a Preidl Zoltán gyűjteménye címkére kattintva listázhatók ki. A gyűjtő Facebookos oldalának linkjét a Kapcsolódó és ajánlott link alatt találják.

Kép típusa
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1900-as évek eleje
Kapcsolódó bejegyzés
Peck János
Peck János kávéházas
1
Eredeti méret
A kávéház cigányzenekara
A Peck kávéház és cigányzenekara 1935-ben
2
Eredeti méret
A zenekar tagjai
Zenekar: Kertész Gyula prímás Szabó Géza másodprímás Baráth Béla brácsás Sárközi Rezső (pengyom) bőgős Lázár Mátyás (Budzsombo) Győr cimbalmos Árvai (Szanyi) klarinét A kép hátlapjának felirata id. Riedl Rezső kézírásával
3
Eredeti méret
Szerző
1905
2361-1478
Évszámos térképre
A bejegyzés létrehozása: 2019. május 17.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.