Szüreti felvonulás 1976-ban

Hozzászólok
Szüreti felvonulás 1976-ban
Szüreti felvonulás 1976-ban
Szüreti felvonulás 1976-ban
Szüreti felvonulás 1976-ban
Szüreti felvonulás 1976-ban
Szüreti felvonulás 1976-ban
Szüreti felvonulás 1976-ban
Szüreti felvonulás 1976-ban
Szüreti felvonulás 1976-ban
Szüreti felvonulás 1976-ban
Szüreti felvonulás 1976-ban
Szüreti felvonulás 1976-ban
Szüreti felvonulás 1976-ban

Fülöp Attilától, a Kapuvár anno facebook oldal szerkesztőjétől kaptuk az ismeretlen fotós által 1976-ban, a szüreti felvonuláson készített képeket. A fotós a kapuvári Katakört és a fúvószenekart örökítette meg elsősorban, de elképzelhető, hogy sokan ismerős arcokra bukkannak majd a fotókon.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1976
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1976
Térkép nézetbe kerül: 
Nem kerül térképre
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2015. január 25.

Hozzászólások

Kiss Károly Róbert képe

a huszárcsákós zenekar osztrák (talán a rusztiak..?) (1. és 12. kép).
A Soproni Városi Tanács Fúvószenekara a 2. képen: nekünk balra elöl id. Baranyai Mátyás, Nagy József tenorkürtösök, mögöttük Csetkovics Imre baritonkürt, (a bal szélen talán Heves László?), mögötte pedig Schárfy Lajos tubás). Fohner János karnagy tamburbotja mögött Tarján Rajmund, mögötte Riedl Ervin I. klarinétosok, az első sorban jobbra Hegyi László rövid Esz-klarinéton, mellette Kolosits Nándor, Lendvai Miklós és id. Taschner István I. szárnykürtösök. A második sorból még látszik Böröndy Sándor (haja) és Békési Zsolt II. szárnykürtösök, a 3. sor szélén pedig szemüvegben id. Grosz Károly I. trombitás.
A 11. képen a soproni zenekarból Kiss Károly (kürtös) hallgatja a kapuváriak térzenéjét. :)
A 13. képen a Soproni Úttörőzenekar látható, balra hátul Kránitz József tubást, előtte Brandt Attila baritonkürtöst ismerem csak fel. (Ekkor már dr. Friedrich András volt a gyerekzenekar karmestere.)

Tarcsai Mária képe

Kari, nagyon jó szemed van! Gratulálok! Én hiába meregetem, csak annyit látok, hogy a soproni fúvósok is szerepelnek és azt, hogy a felvonulás hol halad végig. Édesapád kissé gyanús volt, de nem voltam benne biztos, de most, hogy megerősítést nyertem, látom, hogy tényleg ő áll a képen. Régi szép idők!

Kránitz József képe

A 2.sz. képen a Soproni Városi Tanács Fúvószenekara menetel. Kiss Károly információit kiegészítve:Baranyai Mátyás baritonista mögött. Csetkovits Jenő játszik tenorkürtön.
A13.sz képen az Úttörőzenekarban valóban én játszom F-Helikonon, előttem Brand Attila, valóban,előtte Békési László tenorkürtön. Első sorban balról jobbra:Kelemen Imre esz-klarinét, Pichl István B-klarinéton, Csertő Antal trombitán, Soós István trombitán, Novák Ferenc szárnykürtön játszott. A képen sajnos nem látszik, mert elég pici volt öcsém Kránitz Imre trombitás, ő csak a második sorba fért be. Nagy élmény volt egy ilyen szereplés, de mai szóval élve húzós feladat. A zenekar Bánfalváról a Mária Magdolna templomtól indult, a Fenyő téren csatlakozott az énekkar és a táncosok a menethez, majd innen gyalog zenével menetelve találkoztunk a nagy menettel a Deák téren. A felvétel itt készült, ezután innen indult a menet végig a Várkerületen ( Lenin körúton ) És legtöbbször a Bécsi dombon ért véget. Itt megkaptuk a megérdemelt meleg jaffát, vagy kólát. Nagy öröm hogy ez a kép előkerült, sajnos nekem itthon nincs ebből a korból képem. Üdvözlettel: Kránitz József

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Nagyon jól alakul a dolog, ahhoz képest, hogy semmit sem tudtunk a képekről.:)
Köszönet a hasznos információkért.