A honlap frissítése miatt ideiglenesen nem elérhető a hozzászólás és a regisztráció funkció.
Szíves türelmüket kérjük.

Találkozó a buszpályaudvaron

Hozzászólok
Találkozó a buszpályaudvaron

Friedrich Rezsőtől kaptuk a család archívumából ezt a felvételt, melyen dr.Friedrich Károly látható a buszpályaudvaron található"pléhcsárda"teraszán. dr.Friedrich Károly életéről a Kapcsolódó bejegyzésben olvashatók információk.
A bejegyzés alatt található hozzászólásban a kép beküldőjének megjegyzései olvashatók.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1970-es évek eleje
Kapcsolódó bejegyzés: 
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1971
Évszámos térképre
3752-1550
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2016. május 7.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

A kép bal szélén mosolyog Heinz Conrads, osztrák média-személyiség. Kari bátyám barátja és példaképe. Ő a rádiós vasárnap reggeli konferanszaival került a média világába: "Was giebt es Neues?" (Ö1,'60-as évek)
Később a televízióban az egyik legnépszerűbb beszélgetős-sorozat moderátora volt, ahol a népszerűsége elérte a maximumát: "Senioren Club". ORF1, '70-es, '80-as évek. (Ebben a műsorban volt állandó szereplő az osztrák színésznő, Elfriede Ramhapp, akit van szerencsém személyesen ismerni, mivel marzi (Márcfalva) születésű. A művésznő a hétvégéket, szabadságokat, rendszeresen a faluban lévő szülőházában töltötte, ahol én, mint videotechnikus, szervizeltem a készülékeit. Jó barátság lett a vége, mivel rendszeresen küldött velem ruha adományokat a soproni családsegítőnek)
A középen ülő úrról, sajnos, semmi nem derült ki!

Tarcsai Mária képe

Nagyon jó kép! Én is emlékszem Heinz Conradtsra a Was gibt's neues? c. műsorból. Remekül énekelt, szerettem a hangját is. Az ismeretlen úrról talán most, a Sopron anno nagy nyilvánossága előtt kiderül, ki is volt?

Friedrich Rezső képe

Az ismeretlen úrról azt feltételezem, ruházata, habitusa alapján, hogy ő is osztrák lehet...talán H.C. menedzsere?

Friedrich Rezső képe

Friss fejlemény: ma unokám lelkenezve meséli, hogy híres család tagja, ugyanis a negyedikes "Hétszínvilág" olvasókönyvében megnevezik Kari bátyámat és idéznek is tőle a '21-es népszavazással kapcsolatban.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Hozzászólások honlapunk Facebookos oldaláról:

Török Melinda: Az én anyukám is nézte mindig adásait az ORF-en. Hiába a vér nem válik vízzé. Ő is osztrák családból származott. Nagyanyám oly szépen énekelte az Erzherzog Johann rodlt. Dédnagyanyám kedvenc dala : Das war am schönsten Tag in meinem Leben. Egy hete voltam a sírjánál Grazban. Megrázó, de felemelő érzés volt ott lenni.

--

Odonics Ildikó: Baloldalt Heinz Conrads ORF1 "Guten Abend am Samstag"musorvezetoje. Vagy nagyon hasonlit ra.

--

Hethelyi Melinda: Bécsben felnőtt nagyanyám élvezte finom humorát, kedves stílusát; az elvesztett szülőváros hangulatát jelentette. Mindig szerette volna látni is Heinzit, így nevezte. Sajnos az ő életében még nem volt Magyarországon tv adás.

--

Katterné Zsuzsa: Apám is imádta ! Minden szombaton délutánonként kimarad hatatlan műsor volt !a nagy határmenti nézettség miatt már magyarul is köszöntötte a nézőket.