Totó-lottó kirendeltség a Várkerület páros oldalán

Keresés az archívumban

Katter Gusztáv és Conrad Pál
Eredeti méret

A Totó-lottó kirendeltség 1960-tól a Hátsókapu 8. szám alatt működött. Ki emlékszik arra, hogy előtte hol volt ez az iroda? Hát persze, hogy a Várkerület páros oldalán, közvetlenül a Fórum átjáró mellett. A kép hátterében ezt látjuk, valamint a közel 60 évvel korábbi Várkerületet.

A kép előterében Katter Gusztáv OTP fiókigazgató és Conrad Pál, a Lottó kirendeltség egykori vezetője beszélgetnek. Sajnos, ma már egyikük sem él.

A felvételt egy járókelő készítette, az elmélyülten beszélgetők ezt akkor nem vették észre, de a kész fotót a készítője később eljuttatta Katter Gusztávnak.

/A Lottózó jóideje már ismét a Várkerületen, a 65. szám alatt működik – A szerk./

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1958 június
Szerző
1958
6280-2096
Évszámos térképre

Hozzászólások

Tarcsai Mária | 2015. szeptember 9. 20:35

Akkoriban még megvoltak a régi, faburkolatú üzlet portálok. Kirakatrendezők öröme, mert óriási felületen gazdálkodhattak. Később sajnos lekopaszították a Várkerületet, amit azóta sem tudok megszokni.

Tarcsai Mária | 2015. szeptember 9. 20:42

Valóban, bár elég sokáig múködött a Hátsókapuban a Lottózó, (úgy rémlik, 1992-ig, de aztán elköltözött a Várkerület páratlan oldalára. Helyét az OTP hitelosztálya foglalta el, mert addigra az OTP ismét kinőtte a bankhelyiséget. Akkortól a Hátsókapuban bonyolódott a hitelek folyósítása és a hitelszámlák kezelése. Jóval később ez is megváltozott, mint ahogy az élet folytonos változások sora...

Friedrich Rezső | 2015. szeptember 10. 12:32

Lehet, hogy a Katter Guszti bácsi zongorázott egy ideig a Puskás sörözőben??? Nyugdíjba vonulása előtt, pedig a Húsüzemben volt osztályvezető.
Mária! Az 1992-es dátum pontos...ott laktam a szomszéd házban. (Hátsókapu 6.)

Tarcsai Mária | 2015. szeptember 10. 12:56

Nem Katter Gusztáv volt (ő harmonikázott, de csak úgy magának) hanem Katter Herbert ( Harry bácsi) aki az öccse Gusztávnak, ő volt a zongorista a Puskásban, ráadásul remek énekhangja volt és a wiener stanzlikat imádni valóan adta elő, akár a Grinzingben is felléphetett volna. Ő volt Osztályvezető a Húsüzemben, nyugdíjas korában kezdett muzsikálni a Puskásban. . Katter Gusztáv "csak" OTP igazgató volt, semmi más. Ő a Takarékpénztárnál kezdte valamikor és onnan is ment nyugdíjba

Friedrich Rezső | 2015. szeptember 10. 17:23

Kösz a pontosítást...akkor a Herbert bácsit volt szerencsém ismerni! (természetesen édesapám által)

Tarcsai Mária | 2015. szeptember 10. 20:56

Katter Gusztávot (főnökömet) életemben egyszer hallottam tangóharmonikázni, a nyugdíjazása alkalmából rendezett fogadáson mindenkinek elmuzsikálta és énekelte a nótáját. Hihetetlenül hangulatos és szívbemarkolóan sírnivaló volt. Nagyon jól játszott. Édesanyám és lánytestvérei együtt gyerekeskedtek a Katter gyerekekkel ( 3 fiú és egy lány) . Idősebbek lévén gyakran vigyáztak a Katter gyerekekre. Anyám mesélte, hogy mennyire muzikális volt mindenki abban a családban....és én cca 15 évig mit sem tapasztaltam ebből a muzikalitásból, csak a búcsúestjén.

A bejegyzés létrehozása: 2015. szeptember 9.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.